Miksi?

Miksi perustimme tämän blogin, kas siinä kysymys. Ja alla tulee vastaus.

Lyhykäisyydessään toinen ummikoista, se naispuoleinen, teki uudenvuodenlupauksen: hän opettelee juomaan olutta. Ei mikään vähäpätöinen lupaus ihmiseltä joka aiemmin on ollut sitä mieltä että olut on liki juomakelvotonta, oksennuksenmakuista litkua. Eikä siinä vielä kaikki: tämä em. ummikko meni vielä lupaamaan että maistaisi niin monta olutta kuin tietty Facebook-postaus saisi tykkäyksiä tietyn ajanjakson sisällä. Tykkäyksiä tuli hiukan alle sata, eli työsarkaa oli sen verran että ennakkoon etenkin em. ummikko, mutta myös toinen ummikoista (se miespuolinen, l. allekirjoittanut) mietti että noinkohan lupaus pystytään täyttämään.

Mutta kas kummaa! Vuosi ei edes ollut puolessa välissä kun ummikot tajusivat että luvattu määrä on kokeiltu ja siinä sivussa olut on todettu hyvin maistuvaksi juomaksi myös naispuolisen ummikon toimesta, ja maistelusta on nopeasti muodostumassa yhteinen harrastus jonka parissa on mukava rentoutua esim. viikonloppuiltaisin. Tässä vaiheessa ummikot ideoivat blogin, missäs muualla kuin oluen äärellä, tarkemmin sanottuna Tampereella panimoravintola Plevnassa. Eräs blogin tärkeimmistä ideoista on motivoida ummikoita maistamaan uusia oluita ja ottaa makuhuomioita talteen; uudenvuodenlupausta täyttäessä ummikot kirjoittivat ylös melko tunnollisesti huomioita maistelluista oluista ja kirjasivat ne Exceliin. Jälkimmäistä vähemmän tunnollisesti, ja taka-ajatuksena olikin että jos kyseessä olisikin julkisesti luettavissa oleva kanava niin motivaatio kirjata huomiot sinne olisi isompi kuin vain ummikoiden luettavissa olevaan tiedostoon.

Ylläoleva on hyvinkin olutkeskeistä, ja onkin totta että ne asiat, joiden ympärillä blogi pyörii/tulee pyörimään, ovat viime aikoina olleet hyvinkin olutpainotteisia. Kuitenkin ihan viime aikoihin asti molemmat ummikot ovat pikemminkin olleet siideriharrastajia kuin oluen ystäviä, eikä tarkoituksena suinkaan ole rajoittaa blogia pelkkään oluthapatukseen. Ehkäpä jossain taustalla piilottelee ajatus siitä, että omalta osaltaan ummikot voisivat edes pienimuotoisesti nostaa esiin niitä hyviä siidereitä joita Suomesta saa, niiden iänikuisten limusiideri/sokeripainajaisten sijaan. Myös muita alkoholijuomia, eritoten viskejä, joita miespuolinen ummikko harrastaa, tullaan käsittelemään.

Voisi ehkä sanoa että se pitkällinen prosessi, joka johti tämän blogin perustamiseen alkoi Münchenissä loppukeväästä 2012, jolloin ummikkopari vietti lomaa Isarjoen varrella ja miespuolinen ummikko nautti mahan täydeltä vehnäoluita kun taas naispuolinen ummikko joutui tyytymään viiniin kunnes sitä tuli melkein korvista ulos (vaikka naispuolinen ummikko siis tykkääkin viinistä) – ajatus lähti kytemään, että ehkä oluen maailmaan pitäisi vähän paremmin perehtyä, etenkin kun miespuolinen ummikko väittää että sieltä löytyy muitakin makuja kuin markettien peruslagereita. Tai ehkä se lähti käyntiin kesällä 2013 Kampin Rotterdamin terassilla, jolloin naispuolinen ummikko maistoi miespuolisen ummikon Punk IPA-tuopista ja totesi sen olevan ”ihan juotavaa”. Tai ehkäpä pitää mennä takaisin syksyyn 2011, jolloin ummikkopariskunta rupesi perehtymään real ciderien maailmaan. Tai aina vuosiin 2009-2010, jolloin miespuolinen ummikko rupesi kiinnostumaan viskeistä. Mistä näitä tietää?

Molemmat ummikot olivat vielä vuoden alussa hyvinkin ummikoita ainakin mitä oluihin tuli: IPA ja stout olivat pelkkää sanahelinää, humala assosioitui lähinnä känniin, ja maltaat olivat tuttuja pikemminkin viskien maailmasta. Miespuolisella ummikolla oli pientä hataraa käsitystä joistakin asioista, ja siitä sitten lähdettiin yhteiselle maistelumatkalle ottamaan asioista selvää. Nyt ummikot eivät ehkä ole enää täysin ummikoita ainakaan oluen suhteen, mutta ehdottomasti noviiseja kuitenkin.

Niin, ja umpitunnelissa nämä kaksi ummikkoa ovat hyvin harvoin tätä nykyä. Se oli vaan sellainen hauskasti sointuva nimi (miespuolinen ummikko omaa erittäin kehnon huumorintajun). Tätä nykyä nämä kaksi houkkaa juovat alkoholia jokseenkin sivistyneesti ihan oikeasti maun ja kokemuksen takia eivätkä humaltumistarkoituksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s