Siiderifestivaalitestaus Jyväsessä

imageCAM00253[1]

S-ryhmän pääkaupunkiseudun ravintoloissa on meneillään siiderifestivaalit, joiden aikana useassa ryhmän ravintolassa on tarjolla n. tusinan verran harvinaisempia siidereitä, osassa kaikkia ja osassa vain muutamia. Suureksi yllätykseksemme Martinlaakson Jyväsessä oli kaikkia, joten olihan niitä testattava paikan päällä osoittaaksemme arvostusta sille että S-ryhmä ja Jyvänen satsaavat siiderisivistykseen.

Henney’s Still Cider tuo mieleen Sheppy’sin ollen hiilihapoton, kirpeä ja ylikypsän omenainen. Kuin kirpeä, kylmä, raikas ja kirkas syysaamu metsässä pudonneiden monenkirjavien lehtien joukossa. Molemmat toteamme ettei clear cider, eli täysin hiilihapoton siideri, ole ihan mieleistä, koska makuun hiipii helposti väljähtynyt aspekti. Kunhan Henney’s Still Ciderin hapottomuuteen tottuu, on se kuitenkin ihan miellyttävä siideri: paljon samaa kuin Alkon vakiovalikoimaan kuuluvassa Sheppy’sissä, mutta huomattavasti helpompi juoda, paljolti koska Henney’s on makeampi pysytellen silti turvallisesti kuivan siiderin alueella.

Tin Soldier’s Black Apple on vertailussa miedompi maultaan mutta hyvin hapokas. Helposti paras Tin Soldier’s tähän mennessä, vaikka onkin kuivaksi siideriksi vähän liian makea, ja hapokkuus peittää liiaksi maun alleen. Siiderin valmistuksessa käytetty ohramallas tuntuu korostavan makeutta ja antaa muutenkin omaa luonnetta siiderille. Siideri on kirpeä muttei niin terävä kuin muut Tin Soldier’sin siiderit. Kirpeys taittaa liiallista makeutta hyvin.

Boxing Dog ja Apple Spumante Mela D’oro Dry ovat molemmat melko valkoviinimäisiä siidereitä, joskin hyvin eri tavoilla. Boxing Dog on hiukan oudon vihertävä, ja tuoksukin on hiukan outo sekä hyvin viinimäinen. Viinimäisyys jatkuu makuun, terävyys ja kuivuus tuovat ehdottomasti mieleen valkoviinin. Maku itsessään on melko mieto, ja pakko todeta ettei moinen valkoviinisyys oikein sovi brittisiideriin. Kulmikas ja hiukan tunkkainen elämys, josta Jyväsen baarimikkokin totesi ettei oikein tiedä mitä mieltä olla: tähän yhdymme, vaikea sanoa oliko makukokemus miellyttävä vai ei, mutta tokkopa tulee toiste testattua.

Italialainen Apple Spumante Mela D’oro Dry on, kuten jo todettua, valkoviinimäinen sekin, mutta makeampi. Tuoksu on mehumainen, laimea, ohut eikä erityisen hyvä, mutta maussa on miellyttävää pyöreyttä. Kuivuus ja makeus kohtaa hyvin, ja ollakseen siideri, johon ei ole lisätty hiilihappoa, on se melko hapokas. Selkeästi Boxing Dogia miellyttävämpi tuttavuus. Sopinee erittäin hyvin ruuan kanssa nautittavaksi!

Näistä neljästä yksikään ei ollut ihan täyshuti, muttei myöskään napakymppi. Lähinnä hutia taisi olla Boxing Dog, parhaimman tittelistä kolme muuta kamppailevat oikeastaan aika tasaisesti, Henney’s ehkä hiukan altavastaajana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s