Motörhead Snaggletooth

WP_20160727_001

Icon Beverages/Aston Manor Brewery, Englanti. Puolimakea omenasiideri, 5.5%. Pullo, 0.5l.

Lemmy Kilmisterin poismenon myötä pillit pussiin pistänyt Motörhead on alkoholijuomien saralla lähtenyt täysillä tuotteistamiskelkkaan: löytyy viiniä, olutta, vodkaa, ruotsalaisen Mackmyran tekemää viskiä, ja myös Aston Manorin tekemää siideriä (Aston Manor tekee muuten aivan kamalaa Frosty Jacks -siideriä). Näistä viimeisenä mainittu meillä nyt testissä. Moottöripään oluesta emme ole hyvää sanaa kuulleet, joten totta puhuen odotukset eivät ole kamalan korkealla tämän siiderinkään suhteen.

Makeutettuna kuivana omenasiiderinä myyty Snaggletooth kaatu lasiin äänekkäästi mutta niukahkosti, suorastaan Pommacmaisesti vaahdoten. Vaahto katoaa nopeasti oikeastaan täydellisesti, pinnalle jää vain reunoille pientä jäämistöä. Väriltään Snaggletooth on melko perinteisen siiderimäinen, kalpean kullankeltainen – ja aivan täysin läpinäkyvä. Tuoksu tuo mieleen lähinnä omenamehun, sellaisen ei ihan kamalan mutta silti hiukan sokeroidun. Kuivuutta löytyy, mutta myös sokeria. Omenamehun ohella mieleen tulee kanelinen omenapiiras. Kuivaan kallellaan oleva mutta silti keskisektorilla pysyttelevä tuoksu ei herätä suuria tunteita.

No, on tämä ennakko-odotuksia parempi siideri, sen voi heti ensikulauksen jälkeen sanoa. Happy Joet, Fizzit, Upciderit sun muut limut tämä jättää taakseen ja on maultaan selkeästi aito siideri. Mitenkään erikoinen tai omalaatuinen siideri ei ole kyseessä, vaan jopa liiankin varman päälle pelaava, selkeästi makeampaan kallellaan oleva perusbrittisiideri tämä on. Lievän kirpeää kuivuutta löytyy mausta, mutta se jää hampaita sulattavan sokerisuuden alle. Ilmiselvästi on haettu helppoutta ja massojen miellyttämistä, ja on aikalailla menty sieltä mistä aita on matalin.

Vaikka Snaggletooth on ennakko-odotuksia parempi siideri, ei se siiderinä muiden joukossa ole kuitenkaan kuin korkeintaan kohtalainen. Kriittisemmällä päällä voisi jopa kallistua välttävän arvosanan puoleen, mutta kyllähän tätä juo ihan mukisematta näin hellepäivän iltana parvekkeella kesän vehreyttä katsellen, eli ei tämä susi ole vaikkei mitenkään erityisen kehuttava siideri olekaan. Kelpo käppäsiideri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s