Vlaamsche Bandiet

WP_20170506_001

Brouwerij Cornelissen, Belgia. Vehnäolut, 4.7%. Pullo, 0.33l.

Witbier eli belgialainen vehnäolut on tyyli, joka monen mielessä personoituu Hoegaardeniin. Tyyli on toki huomattavasti laajempi kuin vain Hoegaarden, mutta kovin moni edes aavistuksen isomman profiilin belgivehnä ottaa askelmerkit huugolta – ja eipä siinä mitään vikaa ole, harvinaisen herkullinen ja erinomainen oluthan Hoegaarden on, etenkin ison panimon tuotokseksi!

Vlaamsche Bandiet eli flaamilainen bandiitti kuuluu huugon perässähiihtäjien sarjaan ainakin jossain määrin. Melko höttöisesti ja lyhytkestoisesti vaahtoava olut on väriltään kalpean, sitruunaisen keltainen jossa on jopa valkoisen vivahduksia. Tuoksu on makea, vehnäinen, aavistuksen heinäinen, raikas ja sopivan kevyt. Ripaus mausteisuutta on, mutta vähemmän kuin Hoegaardenissa. Erinomainen, täyteläinen tuoksu.

Pisteliään hapokkaan suutuntuman omaava Vlaamsche Bandiet maistuu aavistuksen heinäisämmältä versiolta Hoegaardenista. Samaan makeiden ja kevyiden witbierien sarjaan Vlaamsche selvästi menee, mutta siinä missä Hoegaarden tasapainottaa makeutta ja heinää mausteisuudella, jättää Vlaamsche viimeksimainitun vähäisempään rooliin. Lopputuloksena on jopa makeaan saisoniin vivahtava Hoegaarden-henkinen witbier. Ei lainkaan pöllömpi sellainen, myöskään.

Kauppavahvuinen Vlaamsche Bandiet on oikein oiva belgityylin vehnäolut, ja parempi kuin kilpakumppaninsa Blanche De Namur. Etenkin heille, joiden witbiertuntemus rajoittuu Hoegaardenin, voi tätä suositella: tarpeeksi samanlainen ollakseen suunmyötäinen, tarpeeksi erilainen avataakseen näkymää witbierien laajempaan maailmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s