Old Tom With Ginger

WP_20170430_004

Robinsons, Englanti. Inkivääriolut, 6%. Pullo, 0.33l.

Kahden päivän törpöttelyn jälkeen Ummikot eivät ole aivan kaikkein vireimmässä kunnossa, joten johdanto on lyhyt. Brittiläisen Robinsons -panimon Old Tom on klassinen old ale, ja tämä viime vuonna Alkon jouluolutkampanjassa (?) ollut olut on inkivääriversio siitä, jossa Old Tomia on höystetty Fentimansin inkiväärioluella. Ikävä kyllä perus-Old Tom ehti kadota lähialkomme valikoimista, joten emme pystyneet arvioimaan sitä ensin, kuten tarkoituksemme oli.

Lasiin inkivääritomppa kaatuu äänekkäästi poreillen, ja alkuun vaahtoa on useamman sentin verran mutta se katoaa nopeasti liki kokonaan. Väriltään inkivääri-Old Tom on hyvin colamaisen ruskea. Yleisilme on kevyt. Tuoksu on voimakkaan inkiväärinen, mutta sen alta löytyy selkeä tumman leipäinen mallaspeti, ja yhdistelmä onkin melko jännä.

Jännä on makukin. Suutuntumassa on old alen pehmeyttä enemmän kuin inkiväärioluen hapokasta pirtsakkuutta, ja rungossa pehmeä, käynyt maltaisuus lyö kättä ärhäkämmän inkiväärin kanssa. Loppujen lopuksi se on kuitenkin inkivääri joka määrää tahdin tässä showssa, ja tumma maltaisuus jää taustalaulajan rooliin: Old Tom With Ginger on selkeästi inkivääriolut, ei inkiväärillä maustettu old ale. Inkiväärin ohella maussa tuntuu pientä yrttisyyttä, ja lopputuloksena onkin reilusti närästävä olut. Jälkimaku on limumaisen lyhyt ja olematon.

Inkiväärioluiden saralla Old Tom With Ginger on semisti mielenkiintoinen tapaus, jolle tummuus antaa jännää vivahdetta ja tasapainoa, mutta ei tämä millään muotoa ole parempi kuin normi-Old Tom, eikä nyt muutenkaan mikään merkkitapaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s