Omer

WP_20170512_001

Brouwerij Omer Vander Ghinste, Belgia. Valea belgiale, 8%. Pullo, 0.33l.

Pari vuotta sitten saimme Belgiassa asuvilta kavereilta muutamia pulloja olutta tuliaisina. Muut onkin jo arvosteltu, mutta syystä tahi toisesta tämä viimeinen jäi juomatta. Vaan mikäs siinä, hyvin kypsytetty belgi maistuu aina, kuten Kongolainen kannibaali totesi.

Lasiin Omer kaatuu yllättävän kirkkaana ja höttöisesti vaahdoten. Samea olut on toki kyseessä, ainakin kunhan hiivat humpsahtavat pullosta, muttei kovin samea kuitenkaan. Vaahtoa ei jää käytännössä lain vaalean oranssisen, hiukan olkisen värisen oluen pinnalle. Tuoksu on taattua belgiä: makea, maltainen, hedelmäinen, käynyt… ja hyvin, hyvin täyteläinen ja tuhti, varmasti enemmän kuin osaksi kiitos pitkän kypsytysajan. Oikein mukava tuoksu.

Maku on melko tyypillinen vaalean belgialen, joskin tässä korostuu ehkä tavallista enemmän hiivainen maltaisuus. Hapokas suutuntuma tekee oluesta kevyemmän tuntuisen kuin se maun puolesta ehkä onkaan. Maltaisuuden ohella on hiven heinää ja käynyttä hedelmää. Alkoholi polttelee hyvin runsaasti nielussa. Ei tosiaan mikään mullistavan omalaatuinen vaalea belgiale, mutta varsin käypä tyylinsä edustaja kuitenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s