Touch Of Nature

WP_20171110_001

Evergreen, Espanja. Makea omenasiideri, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Onkin vierähtänyt tovi siitä kun Ummikot ovat arvioineet siideriä – yli vuosi! On siis korkea aika suoda hiukan huomiota tälle aivan liian ylenkatsotulle ja aliarvostetulle oluen serkulle, etenkin kun kaapista löytyi juuri vanhentunut siideri.

Espanja ei ole varsinaisesti siiderimaana tunnettu, mutta kyllähän siellä omenaa kasvaa joten miksei. Väriltään melko kalpea ja siksi hiukan kalsea Touch Of Nature – onpa muuten kamala nimi – tuoksuu ihan ”the real dealiltä”, joskin tuoksu on aavistuksen hento. Omenaisuus on makeaan painottuvaa, hivenen mausteista ja hiivaista. Ainakaan tuoksu ei ole ”dry”, kuten pullo lupailee, vaan pikemminkin ranskalaistyylisen täyteläisen makea.

Pirteästi pirskahteleva Touch Of Nature ei tuo mieleen ranskalaissiidereitä vain tuoksunsa puolesta, vaan myös maku viittaa naapureihin idässä. Kuivaa tästä ei saa millään, korkeintaan tämä on puolimakea ja oikeastaan jopa makea. Tahmean sokerinen siideri on maultaan aidon omenainen, mutta makuakin vaivaa pieni ohuus, tästä puuttuu se parhaiden ranskalaissiiderien pyöreä täyteläisyys. Siltikin Touch Of Nature on ihan kelpo joskin tylsä siideri.

Siiderien ongelma on se, että verrattuna oluisiin niiden tarjoama makumaailma on huomattavasti suppeampi ja rajoittuneempi. Touch Of Nature on siiderien maailmassa perushyvä mutta myös perustylsä rivisidukka, jolla ei juuri ole omaa luonnetta mutta on silti ihan kivan makuinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s