Parlamentaarikko

WP_20171111_003

Ruosniemen Panimo, Suomi. Dubbel, 6.9%. Pullo, 0.33l.

Parasta ennen -päiväyksen ohittaneiden oluiden tyhjentäminen kaapista jatkuu, nyt vuorossa Ruosniemen entuudestaan tuttu Parlamentaarikko. Ruosniemi panimona on tunnetusti Ummikoiden mieleen, vaikka se lippulaivaolut heiltä vielä uupuukin. Vähemmän yllättäen belgidubbelista ei ole siksi, vaikka ihan maittava olut onkin!

Kaatovaiheessa kohtalaisesti vaahtoavalla Parlamentaarikolla on n. puolen sentin paksuinen, epätasainen ja hiukan saippuainen pysyväiskerros vaahtoa mukavan samean, kinuskinruskean oluen päällä. Jytyssä tuoksussa on mallaslimppua, tummaa hedelmäisyyttä ja muita perusbelgitumman tuoksuja, mutta myös aavistus punaviinimäisyyttä. Perushyvä perustuoksu tyylille kuitenkin.

Maku pysyttelee samalla linjalla: melko tyypillinen, ei erityisen mieleenpainuva mutta hyvin juotava belgityylin dubbel tämä on. Maussa tumma hedelmäisyys jää taikinamaisen mallasleipämäisyyden alle, eikä viinimäisyys jatku makuun. Dubbeliksi Parlamentaarikon maku on kevyenpuoleinen muttei millään muotoa ohut tai vetinen, minkä takia Parlamentaarikko on helppo muttei köykäinen dubbel. Varsin mukiinmenevä – ja sieltä kurkkuun mukisematta poistuva – kotimainen belgiale.

Ruosniemi osoittaa tällä(kin) oluella että heidän taitonsa riittävät moneen, trendikkäimmistä oluttyyleistä ajattomiin klassikkoihin. Silti heiltä puuttuu se yksi ylitse muiden, heidän oma American Lagerinsa, Siperiansa, Punk IPA:nsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s