White Ghost Berliner Weisse

aviary-image-1530554294463

Stone Brewing, Saksa. Berliner Weisse, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Berliner weisse on oluttyyli, jota olemme arvioineet aivan liian vähän tässä blogissa, vaikka tyylinä se onkin tuttu. Vehnäoluiden, eritoten saksalaisten sellaisten, sarallahan tämä tyyli on erikoinen siitä, että se on hapan ja usein jollain hedelmällä maustettu. Stonen White Ghostissa ei tosin ole hedelmää.

Lasiin White Ghost kaatuu hyvin niukasti vaahdoten, eikä millin, kahden paksuinen vaahto jätä pysyväiskerrosta lainkaan. Väriltään olut on oljenkeltainen, vähän omenaan vivahtava, ja hyvin samea. Tuoksu on reilun hapan, omenaisella tavalla – kuin makeuttamaton hapan omenamehu tai omenaviinietikka. Happamuudestaan huolimatta tuoksu on raikas ja ihan miellyttävä.

Makuhuomiot ovat pitkälti samanlaiset: hyvin hapan, omenainen, etikkamainen, muttei silti liian överi. Maustakin löytyy hiven raikkautta, joskaan ei samoissa määrin kuin tuoksusta. Maultaan White Ghost on kuitenkin hiukan yksioikoinen, eikä maku kehity suussa tai lämmetessään oikein mihinkään suuntaan. Tämä ei tee White Ghostista huonoa, mutta ehkä vähän tylsän – ja kolikon kääntöpuolella mukavan helpon juotavan.

Berliner weissejen saralla White Ghost on kohtalaisen helposti lähestyttävä tapaus. Onhan tämä hapan ja tyystin erilainen kuin baijerilaisvehnäolut, kuten pitääkin olla, mutta tyylinsä sisällä kaukana vaikeimmasta päästä. Ihan OK olut, joka ei kuitenkaan suurta innostusta jaksa herättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s