Gold Digger’s Lust

aviary-image-1533927833435

Humalove Brewing, Suomi. Grisette, 4%. Pullo, 0.33l.

Jos joskus pienoinen leipääntyminen uhkaakin iskeä, unohtuu moinen aina siinä vaiheessa kun törmää uuteen, tai ainakin itselle entuudestaan tuntemattomaan oluttyyliin. Nyt kävi näin – 1800-luvulta 1900-luvun puoliväliin Benelux-maissa suosiossa ollut kevyt pintahiivaoluttyyli grisette oli meille nimenäkin tuntematon, ja innosta pinkeänä olemme nyt maistamassa sitä. Mikäli tyyli on tuntematon ja haluaa lisää tietoa, voi kliksutella itsensä esim. tänne.

Humaloven tulkinta grisettestä antaa ulkoisesti erittäin kevyen vaikutelman, mikä on varmasti tarkoituskin. Kevyen, melkeinpä haalistuneen keltainen, kultaan vivahtava olut ei kaatovaiheessa vaahtoa kuin erittäin niukasti, eikä varsinaista pysyväiskerrosta ole. Tuoksultaan olut on makea, hedelmäinen, raikas, ihan vähän hapan… tuo mieleen hiukan kuivemman ranskalaistyylin siiderin itse asiassa. Ei lainkaan epämiellyttävä tuoksu!

Siinä missä tuoksu toi mieleen siiderin, tuo maku mieleen oikein rapsakan ja maltaisen makean lagerin kuten vaikkapa laatuspektrin paremman pään meksikolaislagerin. Maku on jopa varovaiseen asti mieto, mutta siitä löytyy maltaisen rapsakan imelyyden ohella keveää sitruunaisuutta ja pienen pientä happamempaa hedelmää (omenaa). Jälkimaku ei ole ylen väkevä sekään, mutta kuitenkin tuntuvan humalaisen karvas.

Paha mennä sanomaan onko grisetten tarkoitus maistua tältä vai ei, kun emme sellaista ennen ole maistaneet, mutta oluena tämä on varsin maukas ja todella kesäinen olut. Tämä voisi tosiaan korvata meksikolaislagerin esim. texmex-ruuan tai kevyen salaatin kyytipoikana, ja olisi varmasti erittäin hyvä hellepäivän terassijuoma.

Humalove tuntuu olevan aavistusta vähemmän hehkutettu kotimainen panimo (mustalais- sellainen, toki), mutta kuten Gold Digger’s Lust monien muiden ohella todistaa, ei se laadusta kiinni ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s