Mr. Lyan Lager

aviary-image-1535226660015

Old Worthy Brewing Co, Skotlanti. Pale ale, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Old Worthy on panimo, jonka oluita olemme arvioineet muutaman (ja maistaneet muuten vain muutamaa), eikä skottiolutmaakarien tuotoksista yksikään ole onnistunut hurmaamaan tahi erityisemmin vakuuttamaan. Ummikkojen kesäisellä Ruotsinmatkalla laivalta kuitenkin tarttui mukaan muutama olut, mm. tämä Old Worthyn pöljästi tai nokkelasti, kukin päättäköön itse, nimetty pale ale.

Kaatovaiheessa olut vaahtoaa hyvin runsaasti saippuamaista, kiiltelevää vaahtoa. Pysyväiskerros on epätasainen, muutaman millin paksuinen mutta lasin reunoille jää runsaasti röpelöä. Väriltään olut on samean rusehtava, toffeinen ja nougatmainen. Tuoksu on hedelmäinen ja hivenen pähkinäinen, raikas ja melko täyteläinen. Pehmeä tuoksu on ihan miellyttävä.

Oluen suutuntuma on paksuhko, mutta maku jättää hyvin paljon toivomisen varaa. Se kun on nimittäin äärimmäisen mitäänsanomaton; pientä kirpeyttä, pientä hedelmäisyyttä, pientä rasvaisuutta, mutta muuten ei niin mitään mielenkiintoista. Maku on hento muttei silti ohut tai vetinen. Ihan kuin olisivat tehneet oluen mutta unohtaneet lisätä maun.

Mr. Lyan Lager on kolmas arvioimamme Old Worthyn olut, ja kolmas josta emme voi paljoa hyvää sanoa. Ikävän jämähenkinen divaritason ale.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s