Cluver & Jack

norCluver & Jack Cider Co., Etelä-Afrikka. Puolikuiva omenasiideri, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Siitä onkin tovi kun olemme blogissa siideriä arvioineet, joten nyt kaivoimme kaapin uumenista sen yhden siiderin mikä siellä lymyili – etelä-afrikkalaisen Cluver & Jackin markettiversion; tästä on olemassa myös hiukan vahvempi versio jota on silloin tällöin saanut esim. S-ryhmän paikoista.

Väriltään Cluver & Jack on hyvin kalpea, josta löytyy vihreä häivähdys; sitä perinteistä siiderin kultaista keltaisuutta ei tässä ole. Muutenkin siideri on kevyt ja todella kirkas, eikä ylen hapokas. Liekö kaappisäilytys vaikuttanut hapokkuuteen, sillä tämä pullo on ehtinyt tovin olla kaapissa. Tuoksultaan siideri on selkeän kuiva, valkoviinimäisyyteen taipuvainen mutta silti omenainen. Vähän Pommac-mainen tuoksu. Ihan jees.

Suussa lievän pirskahteleva siideri ei ole aivan kuiva vaan pikemminkin puolikuiva, ja vahvempaan versioonsa verrattuna ikävä kyllä aavistuksen vetinen tapaus. Maussakin on ripaus viinimäisyyttä, jota tosin lievän sokerinenkin makeus taittaa. Raikas ja kevyt, helppo mutta mitäänsanomattomuuteen taipuvainen siideri.

Markettivahvuinen Cluver & Jack on niitä siidereitä, jotka eivät oikeasti hyvään siideriin verrattuna ole oikein mistään kotoisin, mutta ovat silti aivan eri maailmaa kuin limusiiderit. Kannattaa mieluummin kärkkyä sitä vahvempaa varianttia tästä, se on täyteläisempi ja siten palkitsevampi tapaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s