Pikaisia Mikkelistä

on

Pieniä ja pikaisia olutarvioita, tällä kertaa Mikkelin reissulta.

420 Extra Pale Ale Sweetwater Brewing Co., Yhdysvallat. Pale ale, 5.7%.

Sweetwaterilla on tyylikkäät tölkit, mutta oluet ovat toistaiseksi jättäneet toivomisen varaa. Tuoksu kevyt, raikas, sitruksinen ja vähän tiskivetinen. Maku kevyt, raikas ja hiukan hunajainen sekä rasvainen. Ihan hyvä, muttei vieläkään mikään hittiolut Sweetwaterilta.

Al Abordaje Brewdog & La Pirata, Skotlanti/Espanja. Barley wine, 9%.

Tuoksu todella makea, banaaninen, luumuinen ja maltainen, muskottimainen; suorastaan kiisselimäinen, kuten pitääkin. Maku lämpimän viinaisa, äitelä, siirappisen paksu, mädän hedelmäinen, siirappisen maltainen. Varsin hyvä, joskin sinänsä hento humalointi tuo vähän huonosti istuvaa puumaisuutta.

rbtmdn

Baski Kuura Cider, Suomi. Kuiva omenasiideri, 5.5%.

Tuoksu todella kalsea ja kylmä, omenainen, syksyinen. Maku todella kuiva ja rehevän omenainen – pieni makeampi juova maussa tasapainottaa. Varsin mainio, Kuuran laatu on pysynyt kotimaisella tasolla aivan huipulla eikä kansainväliselläkään tasolla tarvitse hävetä.

 

norCocobänger Pohjala. Imperial stout, 12.5%.

Pohjala sen äärellä, minkä tekevät parhaiten. Siihen nähden ehkä pienoinen pettymys vaikka erinomainen olut olikin. Tuoksussa kookosta ja viinaisuutta – totta puhuen ei kovin viekoitteleva tuoksu. Maku makea, kookosmainen, kahvinen, tumma, överi, kompleksi, alkoholinen. Todella hyvä olut, muttei silti esim. Must Kuldin kanssa samaa laatuluokkaa, siksi pienoiset pettymyksen tunteet. Lämmetessään maku tasapainottuu, muttei ikinä muutu helpoksi.

Dirty Ivan Anarchy Brew Co., Englanti. Porter, 4.5%.

Tuoksussa stögistä ja pohjaan palanutta kahvia; melko ohut eikä kovin hyvä. Maku samanlainen, kuiva ja suutuntumaltaan aavistuksen kermainen. Ei kovin hyvä.

 

norFraoch Williams Bros. Brewing Co., Skotlanti. Traditional/amber ale, 5%.

Oluen valmistuksessa käytetty useita eri yrttejä – mutta silti tuoksu melkein olematon; kevyen kevyt häivähdys kanervaa ja inkivääriä. Maku makea, jopa imelä, kevyt, ei erityisen yrttinen… täydellisen meh.

Invasion Cigar City Brewing, Yhdysvallat. Pale ale, 5%.

Tuoksu trooppinen, mangomaisen ja mandariinimaisen hedelmäinen, mehumainen ja melko kevyt. Maussa mandariini dominoi mangon yli, rungossa tuntuva humalan puraisu. Aavistuksen tavanomainen mutta silti ihan jees.

 

norMaduro Cigar City Brewing, Yhdysvallat. Brown ale, 5.5%.

Tuoksu toffeemaisen rasvaisenmakea, mukana ripaus suklaata ja kahvia. Maku makea, maitomainen, toffeemainen, suklainen ja kahvinen. Melko imelä. Hiukan ällömakea ja siksi varsin hitaasti juotava, mutta ihan kelpo olut.

Panimomestarin Tupla IPA Aprikoosi Teerenpeli, Suomi. Imperial/Double IPA, 7.2%.

Raikas, maltainen ja aprikoosinen tuoksu – joskin nimeen nähden aprikoosin rooli oli yllättävän pieni. Maku voimakkaan mehuinen ja maltainen. Melko peruskauraa, ei herättänyt suuria tunteita.

 

norPerikles Omnipollo, Ruotsi. Pilsner, 4.3%.

Tuoksu rapsakka, hedelmäinen, ihan aavistuksen huussimainen – kuin etäinen tuulahdus suodattamatonta Pilsner Urquellia. Maku makea, pehmeä, hedelmäinen ja jopa ohimenevän toffeemainen. Ei parasta Omnipolloa, mutta silti: Omnipollo on Omnipollo, yksi tämän hetken kovimmista panimoista, ja pilsnerinsäkin on mainio.

Seven Giraffes Williams Bros. Brewing Co., Skotlanti. IPA, 5.1%.

Brittityylinen IPA. Tuoksu kukkainen, pissinen, taskulämmin. Maku kukkainen, kevyt, makea. Yhdentekevän tylsä jos nyt ei suoranaisen huono.

Sticky Toffee Pudding Ale Eagle Brewery, Englanti. Brown ale, 5%.

Nimi kertookin kaiken. Kerrassaan erikoinen ja erilainen brown ale. Tuoksuu nougatilta ja toffeelta: paksu, raskas, rasvainen, makea, tuhti ja mainio. Kuin Jacky Makupala. Maussa samat piirteet. Todella kermainen, raskas ja painava, makea olut. Täydellinen jälkiruokaolut, varsin mainio joskin tiettyä mielentilaa vaativa.

Trooper Red ’n’ Black Robinsons Brewery, Englanti. Porter, 6.8%.

Tuoksu luumuinen, lakritsainen tai lakritsijauhoinen, tumman viinimarjainen ja melko makea. Samat sanat kuvaavat makua; ei ylen raskas vaan marjaisan makea porter. Trooper-olutbrändiin tullessa lisää oluita voi todeta sen seisovan omillakin ansioillaan ja jaloillaan ilman Iron Maiden -kytköstä, mutta mistään ihan a-luokan olutmerkistä ei ole kyse. Red ’n’ Black:kin on lähinnä parempaa OK-tasoa, mutta kyllä tämän ihan mielellään joi.

 

norWRCLW Browar Stu Mostow, Puola. Roggenbier, 5.6%.

Ruisolut joka tuo mieleen vehnäoluen. Tuoksu kuin yrttisemmän ja tummemanpuoleisen vehnäoluen. Maku mausteinen, neilikkamainen, kukkainen ja aavistuksen leipäinen; enemmän kuin aavistuksen tumman vehnäolutmainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s