Tsingtao Wheat Beer

on

IMG_20191130_230246

Tsingtao Brewery, Kiina. Vehnäolut, 4.7%. Pullo, 0.33l.

Eilisen Black Fridayn takia suomalaiset ostivat noin tuhannella biljardilla eurolla paskaa Kiinasta. Me emme, mutta nyt juomme jo muutamaa viikkoa aikaisemmin (ihan Suomesta) ostetun kiinalaisen Tsingtaon vehnäoluen. Ettäs siitäs saitte.

Niukasti vaahtoava Tsingtaon vehnä on väriltään kalpea, oranssinkeltainen ja samea. Pysyvää vaahtokerrosta ei ole lainkaan, mikä saa oluen vaikuttamaan laimealta. Tuoksu on tunkkainen, rokkainen mutta vehnäinen. Ei lainkaan vakuuttava tuoksu.

Maussa on kyllä hiukan saksalaistyyppisen vehnäoluen makua, makeutta ja vehnää, mutta myös ällöttävää sokerisuutta ja vaikeasti määritettävissä oleva muovinen piirre. Kuten tuoksussa, on maussakin hiukan rokkaisuutta – tulee mieleen Laitilan oluet pahimmillaan (sivuhuomiona, Laitila on viime aikoina petrannut roimasti). Muuten maku on hiukan valju ja mitäänsanomaton.

Odotukset Tsingtaon vehnää kohtaan eivät olleet kummoiset, ja ne olut kyllä täyttää täysin: ei tämä kovin kummoinen ole. Kyllä pullon tätä silloin tällöin voi juoda, mutta vain jos parempaa ei ole tarjolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s