Fuller’s Chiswick Bitter

WP_20140524_007

Griffin Brewery, Englanti. Bitter, 3.5%. Pullo, 0.5l.

Eilisen Fuller’s-pettymyksen jälkeen päätimme antaa tälle kaikesta huolimatta hienolle panimolle uuden mahdollisuuden ja nappasimme paikallisesta S-Marketista mukaan pari pullollista alhaisen alkoholiprosentin omaavaa Chiswick Bitter-olutta. Apropoo, Fuller’sin pullot lyhyine kauloineen ja tyylikkäine etiketteineen ovat mielestämme hienoimpia sekä tunnistettavimpia olutpulloja mitä Suomesta löytyy.

Etiketin vihreä sävy vie ajatukset yrttiseen humalaisuuteen, havumetsän tuoksuihin ja metsän varjojen koleuteen. Kalpeahko karamellimaisuus, meripihkaisuus ja kevyt, nopeasti haihtuva mutta pieniä jälkiä jättävä vaahto eivät oikein herätä tuntemuksia suuntaan tahi toiseen. Tuoksussa on vähän samaa kuin kotimaisissa markettilagereissamme, mikä ei varsinaisesti ole mairitteleva luonnehdinta. Tuoksu on kuitenkin aika mieto, eikä siinä ole ollenkaan samassa kaliiberissa sitä yököttävää ominaisuutta joka sekä tuoksuu, että maistuu peruslagereissa. Oikeastaan tuoksua voisi luonnehtia lähinnä hyvinkin neutraaliksi, kevyeksi ja luonteettomaksi.

Ja kylläpä vain, peruslagerin kaltainen se makukin on. Suutuntuma on hapokkaanpuoleinen, mutta itse maku on hento (as in ei maistu pal’ millekään), melko laimea ja etäinen, jos ei nyt varsinaisesti vetinen. Tässä on juuri sitä liiallisuuksiin vietyä luonteettomuutta joka tekee markettilagereista niin vastenmielisiä. Jälkimaussa on etäistä kuivuutta, muttei varsinaista humalan katkeruutta. Alkureaktio oli meillä molemmilla jossain ällötyksen ja karvaan pettymyksen välimaastossa – siinä missä eilinen Golden Pride ei ollut makuumme mutta osasimme silti arvostaa näkemystä sen takana, tuntui Chiswick Bitter yksinkertaisesti köykäiseltä. Tuopin huvetessa maku kehittyi kuitenkin lievästi nousevassa käyrässä, joskin kehitys tapahtui välillä ”hyi yök” ja ”nojaa, kai tuopin saa juotua”. Lopulta käteen jää päällimmäisenä mielikuva ylihapokkaasta, kuivasta vedestä.

Chiswick Bitter ei innosta runoilemaan tai analysoimaan sen tarkemmin. Hyvin kasvoton, suuria tuntemuksia herättämätön ja muutenkin mitäänsanomaton, unohdettava ja tylsä olut on kyseessä.

Toinen lommo haarniskaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s