California Steam Beer

WP_20140905_004

Sinebrychoff, Ruotsi. Steam Beer, 4.7%. Pullo, 0.33l.

Vaikka kotimaiset isot panimot eivät nauti suurtakaan arvostusta meidän parissamme, oli silti aivan pakko ostaa parit pullot molempia Sinebrychoffin Brewmasters Collection -sarjan oluita, etenkin kun tämä nyt syynin alla oleva on muutenkin melko harvoin vastaan sattuva steam beer. Hiukan erikoista kyllä, Keravan kollien olut on Ruotsissa valmistettu, minkä takia se meidän kirjoissamme onkin ruotsalainen olut vaikka valmistuttaja onkin suomalainen. Toinen nyt kauppoihin tullut sarjan olut on Irish Red Ale-niminen, kylläpä vain, red ale.

Olemukseltaan California Steam Beer on sanalla sanoen kevyt. Väri on aavistuksen kalpea sävy meripihkasta, juoma on hyvin läpinäkyvä, melko runsaasti hapotettu, ja vaahtoaa kevyesti. Tuoksussa on makeaa mallasta yllättävänkin runsaasti, eikä täysin perusmarkettilagermaisella tavalla, mitä vähän pelkäsimme ottaen juoman valmistuttajan huomioon, sekä hiukan outo raikas ja kukkainen sivujuonne, joka ei ole erityisen hedelmäinen eikä humalainen. Tuoksu on hiukan siiderimäinen, se tuo esim. (hyvin) etäisesti mieleen Savanna Dryn.

Maku: lite-versio markettilagerista. Oksennuksen maku puuttuu. Siinä missä SOPP:issa maistamamme Panimoyhtiö Hiisin steam beer Hanssin Jukka omasi kyllä paljon samaa peruslagerin kanssa mutta maistui silti selkeästi omanlaiseltaan, on California Steam Beer ikään kuin Sol-variaatio paremman pään markettilagerista: kevyempi, hiukan raikkaampi, mutta oikeastaan hyvin, hyvin mauton ja mitäänsanomaton. Tähän voisi oikeastaan lisätä sen juutaksen sitruunaviipaleen jotta saisi edes jotain pientä mauntynkää juomaan. Hapokkuuden alla ei ole mitään, ei mainittavaa mallasta, humalaa, yrttisyyttä, hedelmäisyyttä, kukkaisuutta, yhtikäs mitään. Kyllä tätä mieluummin juo kuin turpiin ottaa, mutta ei tästä rahaa kannata maksaa. Lämmetessä California Steam Beer rupeaa enemmän ja enemmän maistumaan aivan perusmarkettilagerilta, eli lantratulta yrjöltä.

Ei meillä oikein mitään odotuksia ollut, ja siksipä emme joutuneet pettymään. Täysin turha, halvalta markkinointikikalta haiskahtava uusi tuttavuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s