Alpha Pop

WP_20141108_022
BrewDog, Skotlanti. Ruisolut/Pale Ale, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Marketteihin uiskentelee melko usein näitä BrewDogin sallitun alkoholiprosentin omaavia juomia, ja koska panimo on yleensä tasalaatuisen vahva, tulee niitä myös osteltua. Ja kun vastaan tulee ruisolut, joka ei ole kovin yleinen näky ainakaan lähimarkettiemme hyllyissä, ei sitä voi jättää ostamatta. Kummallista kyllä tämän ruisoluen ainesosissa ei mainita ruista lain, vain ohra!

Oluen pinnalle muodostuva vaahtokukka ei ole suuren suuri, mutta sellainen kuitenkin selkeästi on. Hapokas vaahto katoaa ajan myötä melkein kokonaan, jättäen kevyttä röpelöä tuopin reunoille. Väriltään olut on kevyen kuparinen, ja muuten habitukseltaan kirkas muttei kovin hapokas. Tuoksussa on BrewDogille ominaista sitruksista, greippistä, melko vahvaa humalointia, aavistuksen makeanpuoleisena. Alta aistii myös kevyttä maltaisuutta. Melko tavalliselta pale alelta Alpha Pop pitkälti tuoksuu, paitsi ajan myötä siihen kehittyy outo tuoksu, kuin hengittäisi ilmaa kaupan muovikassin sisältä. Hassua kyllä myös aavistus ureaa tuntuu olevan aistittavissa tuoksusta. Loppujen lopuksi tuoksu ei siis kuitenkaan ole ihan siitä herkullisimmasta päästä.

BrewDogille ominaisen humalapotkun alla on kuin onkin tavallisesta poikkeavaa makua, kuivaa karvautta. Lienee se ruis joka on tuoteselostuksesta unohtunut. Maku on, kuten BrewDogin markettivahvuisissa melko usein, aavistuksen ohut muttei vetisyyteen asti. Tämä tarkoittaa sitä että olut on melko kevyt, mutta humalointinsa takia tarpeeksi tanakan makuinen välttääkseen veityyden, kuten jo todettu. Humalointi on BrewDogin mittapuulla melko maltillista, mutta olut on silti selkeästi kuivakkaanpuoleinen ja jopa hiukan puumainen. Jälkimaussa on pitkää ja suuta kuivaavaa karvautta, taas kerran melko tyypillisellä BrewDog-tavalla. Alpha Pop tuntuu aika mielikuvituksettomalta ja monia BrewDogin tyypillisiä luonteenpiirteitä noudattavalta, mutta ikävä kyllä ruis, joka antaa sille omaa luonnetta, ei vaan oikein toimi tässä yhdistelmässä. Maku on mielikuvitukseton ja ylimääräinen karvaus tympeää.

Alpha Popilla ei ole mitään asiaa BrewDogin oluiden kärkijoukkoon, itse asiassa se edustaa heikointa ainesta maistamistamme BrewDog-oluista. Se maistuu hyvin selkeästi BrewDogilta, mutta muuten se ei ole erityisen kehuttava olut. Onhan niitä surkeampiakin, ja kyllä tätä mukisematta juo, mutta reilusti parempaakin olisi voinut tuoppiin kaataa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s