Meidän Veikko Vastaa Kymmentä Jenkkiä

WP_20150627_001

Lidl, Suomi. American Ale, 4.7%. Tölkki, 0.44l.

Jaahas. Ensimmäistä kertaa blogimme estradilla on Lidlin olutta. Ken lie tämänkin oluen takana oikeasti? Laitilaa on veikattu. Ans kattoo. Väriltään kermaisan keltainen olut vaahtoaa reilusti mutta hennosti, ja vaahto katoaa poreillen alta aikayksikön. Jäljelle jää kevyttä röpelöä. Ulkoinen asu on samea, mutta silti jotenkin hento tai jopa heikko. Tuoksu on kevyen vehnäolutmainen sameassa, makeassa kermaisuudessaan. Olemme aistivinamme kevyttä kasvisliemen hajua, mikä sopisi yhteen Laitilan kanssa. Kevyt maustepippurin vivahde viimeistelee ihan kivan tuoksun.

Jos tuoksu vähän lupaileekin, ei maku lunasta. Lähinnä tiskivedeltä maistuva olut on laimea, tylsä ja mitäänsanomaton. Hiukan kuin keskinkertaisen vehnäoluen ja bulkkilagerin vedellä lantrattu sekoite. Vähän maustepippuria maustakin aistii, mutta se onkin ainoa valopilkunomainen tässä tavattoman tylsässä ja yhdentevässä juomassa. Ja kyllä, sitä kasvisliemimäisyyttä on maussakin. Jälkimaku on melko epämiellyttävän tunkkaista, likaista humalan katkeroa.

Kyllä Meidän Veikko Ale minkä tahansa bulkkilagerin päihittää mutta laadullisesti painii kuitenkin siinä sarjassa, eikä edes heikompien ns. erikoisoluiden divarissa. Hintatasoltaan Meidän Veikko Ale on bulkkilagerin tasolla, joten kyllä tällä mieluummin vetäisi kesäiset pussikaljakännit kuin peruslagerilla, mutta ei tästä muuhun ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s