Brewer’s Special Belgian Wheat

WP_20150717_010

Saimaan Juomatehdas, Suomi. Witbier, 4.7%. Tölkki, 0.33l.

Kesäloman alkamisen kunniaksi Ummikko M oli hiukan viihteellä tänään joten huomiot saattavat olla luokkaa ”olut on… olut. Ehkä.”, mutta antaa mennä. Aina yhtä ajan hermolla olevat Ummikot testaavat nyt jo noin puoli vuosisataa markettien hyllyiltä löytynyttä Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special-sarjan olutta, belgityylin vehnäolutta Belgian Wheat. Nimihän ei siis anna osviittaa oluen tyylistä.

Tuoppiin tölkkiolut kaatuu reilusti poreillen ja kivasti vaahdoten, mutta vaahtokukka katoaa melkeinpä heti ja oikeastaan kokonaan. Olut poreilee voimakkaasti ja on muutenkin melko kevyen oloinen. Väriltään olut on likaisen keltainen ja sameahko, sanalla sanoen vehnäolutmainen. Tuoksu on appelsiininen muttei raikas, vaan pikemminkin ummehtuneen tunkkainen ja Laitilamaisen rokkamainen. Tuoksu ei ole erityisen houkutteleva. Jotain keinotekoisen sokerista tuoksussa myös on.

Makukin on melkoisen ummehtunut ja tympeä. Siitä puuttuu hyvän vehnäoluen kermaisuus, ja toisaalta myös kaikkinainen raikkaus ja virkistävyys. Oikeastaan tämä maistuu lähinnä taskulämpimältä väljähtäneeltä appelsiinimehulta sekoitettuna kuraveteen. Rokkamaisuus vetää vertoja Laitilan pahimmille hetkille ja oikeastaan peittoaakin ne. Yh. Yleensä vähintään kohtalaisen hyvä Saimaan Juomatehdas onnahtaa pahemman kerran Belgian Wheatin kohdalla.

Tunkkainen, rokkamainen ja ummehtuneen väljähtänyt Belgian Wheat on ikävä kyllä todella köykäinen ja epämiellyttävä olut – yleensä tyydyttävänlaatuisia oluita valmistanut Saimaan Juomatehdas on alittanut itsensä tällä kertaa. Tylsä, laimea olut osoittaa ajoittain pieniä lupauksen merkkejä, mutta niitä on liian vähän liian harvoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s