Stallhagen Pumpkin Ale

WP_20150911_005

Stallhagen, Suomi. Mausteolut/Ale, 6%. Pullo, 0.33l.

Alkon viimekeväinen pienpanimokampanja on the gift that keeps on giving, eli vieläkin kaapista löytyy sen antimia – olisivatko nämä viimeiset? Nyt kun syksy ja Halloween ovat tulossa, ottavat Kummikot varaslähdön hirrrveän hauskaan juhlaan Stallhagenin kurpitsaoluen kera. Tämä mausteinen ale sisältää paahdetun kurpitsan ohella esim. piparkakuissa tavattavia mausteita, joten… jotain? Mausteisia hetkisiä tiedossa? En tiedä. Anti olla. Mennään oluen pariin.

Lasiin olut kaatuu vähänlaisesti vaahdoten, jättäen millin, kahden kerroksen pysyvää epätasaista vaahtoa. Itse olut on likaisen meripihkan väristä, ikään kuin siihen olisi sekoitettu jotain muuta, ja kohtualaisen tummasävyinen joskaan ei varsinaisen tumma. Lievän läpinäkyvä tapaus. Tuoksu tuo mieleen erinäiset mausteoluet, niin tummat kuin vaaleammatkin: jouluisia mausteita löytyy, ja lopputulos on maltaisan hedelmäkakkumainen. Jännä sivujuonne tuoksussa on, se lienee se kurpitsa? Yleisesti ottaen ei kovin innostava tuoksu kuitenkaan, tässä on jotakin aavistuksen päälleliimatun tökkivää.

Maku on aika paha.

Soramaisen, kevyen pähkinäisyyden päällä on liikaa kurpitsaa ja inhottavaa äitelyyttä jonka viimeistelee ripaus makeutta. Suutuntuma on ikävän karkea, mikä ei paranna makua. Jälkimakuun kerrostuu sokerista, hampaita sulattavaa makeutta. Pumpkin Ale ei ole niinkään paha kuin vastenmielinen: äitelyys käy tökkimään niin pahasti, että muuten siedettävä makeahko olut muuttuu vaikeasti juotavaksi litkuksi jonka toivoisi olevan jo loppu. Inhottavan maun vie tyylikkäästi loppuun vääränlainen sameus ja tökkivä, lievän barleywinemäinen yliturpeus.

Pumpkin Ale ei siis ole, ellette huomanneet, Kummikkojen mieleen. Tämä maku jää kummittelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s