Maku Brewing Vehnä

WP_20150912_004

Maku Brewing, Suomi. Vehnäolut, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Maulta olemme aikaisemmin maistaneet vain savuporteria, joka oli pienoinen pettymys. Lähtöasetelma ei ole suotuisa tällekään: markettivahvuus on usein negatiivinen ruksi, ja ikävä kyllä useimmat kotimaiset vehnäoluet ovat olleet jonkinasteinen pettymys. Vaan ei heitetä akkaa kaivoon ihan heti, annetaan oluelle toki mahdollisuus…

Lasiin tämä suodattamaton vehnäolut kaatuu runsaasti, jopa ärhäkästi vaahdoten vaaleaa, höttöistä ja nopeasti haihtuvaa vaahtoa. Muutaman minuutin kuluttua vaahtokukka laskee pieneksi, alle sentin korkuiseksi marenkiseksi, kermaisaksi kerrokseksi. Väriltään olut on oikeanlainen: samea, olkinen, kellertävän ja punertavan oranssi, väriltäänkin kermainen. Tuoksu on tunkkainen ja selkeän vehnäolutmainen, muttei niin täyteläinen kuin parhaat baijerilaiset, ja toisaalta tästä puuttuu se upea, tuhti kermaisuus jota löytyy kuta kuinkin kaikista parhaista hefeistä. Kevyt aavistus ikävää soppamaisuuttakin tuoksusta löytyy. Ei nyt ihan vakuuta.

Maun Vehnän suutuntuma on ylen hapokas, joka ikävä kyllä korostaa oluen laimeutta ja jopa vetisyyttä. Siinä missä hyvä vehnäolut on suutuntumaltaan täyteläisen pehmeän kermaisa ja paksu, on Maun Vehnä litkumaisen ohut ja hapokkuuden takia aivan liian karkea. Ensimmäinen maku johon todella kiinnittää huomiota on jälkimaku, joka on ikävän pistelevä ja tympeän kuiva. Itse runko on niin ohut, että aluksi kiinnittää huomion lähinnä terävään hapokkuuteen. Sen alla on tunkkaista, soppaistakin lanttumaisuutta. Välillä, hyvin, hyvin harvoin aito vehnäolutmaisuus nostaa hetkeksi päätään, mutta se on aivan liian vähän aivan liian harvoin. Lämmetessään hapokkuudelta taittuu pahin terä, ja maku pääsee astumaan paremmin esiin… ikävä kyllä tämä ei ole ainoastaan hyvä asia, sillä näin Vehnän valju mitäänsanomattomuus vain korostuu.

Ikävä kyllä tämä vehnäolut ei onnistu nostamaan Maku Brewingin osakkeita Ummikkoin pörssissä, eikä myöskään tuomaan valoa kotimaisten hefeweizenien synkkään yöhön. Jatkossa tämä olut saa ihan suosiolla jäädä marketin hyllyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s