Top Fuel Lab Genious Porter

WP_20160122_002

Top Fuel Beer Company, Suomi. Porter, 7.4%. Pullo, 0.33l.

Tuoreempaa suomalaispanimoa kehiin! Alkosta löytyi lohjalaisen vuonna 2014 perustetun Top Fuelin porteria, joten olihan sitä ihan supportmielessä ostettava, vaikka Ummikko M maistoi tätä kesällä eikä pitänyt tätä ihan hirveän ikimuistettavana. Mutta katotaas tekikö makuaisti tai pohjalla olevat jallukahvit tepposet silloin…

Lasiin olut kaatuu niukasti vaahdoten, ja se vähäkin katoaa hyvin nopeasti melkein kokonaan, jättäen vain pienenpientä kotikaljamaisen hiivaista vaahtojäännöstä juoman pinnalle. Vähän pettymys ulkoisesti näiltä osin. Vaikka olut on väriltään hyvin tumma (valoa vasten näkyy toki vähän rusehtavaa punaa), on se silti hiukan kevyen oloinen lasissa. Johtunee hyvin kevyestä vaahdosta.

Tuoksu ei ole hirveän voimakas, mutta siinä on selkeä väkevä juonne, suklaisen lakritsisen suolaisenmakea ja tahmea. Rakeista tummapaahtokahvin paahteisuutta sekä häviävää rasvaista pähkinää (kuorellista maapähkinää) löytyy myös. Mietouden ohella tuoksu on hivenen yksipuoleinen, eikä siitä saa ihan hirveästi irti.

Siinä missä ulkoiselta olemukseltaan Lab Genious ei oikein onnistu, petraa maku onneksi oikein mukavasti. Ei Lab Porter maultaankaan mikään monipuolisuuden riemuvoitto ole, mutta se ei tarkoita etteikö se olisi oikein hyvä: helpohkon porterin maussa on miellyttävää yskänlääkkeen makeutta ja kevyttä yrttisenkaltaista jos ei varsinaisen yrttistä kylmää terää, ja sivuilla tasapainoa tuo lakritsin suolaisuus. Jälkimaku on hyvin ohut, yskänlääkkeen laantuessa ihan häivähdys humalan katkeroa jää hetkeksi nurkkiin hengailemaan.

Lab Genious ei ole mikään ikimuistettava tai erityisen suitsutettava olut, mutta silti täysin juomakelpoinen ja hyvä tapaus. Ulkoiset seikat eivät oikein osu häränpyllyyn, mutta maku onneksi kantaa kokonaisuuden kunnialla maaliin asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s