Roundhouse Kick

WP_20160129_001

Crew Republic, Saksa. Imperial Stout, 9.2%. Pullo, 0.33l.

Tehdään Münchenissä muutakin kuin vehnäolutta, kuten hassusti nimetyn Crew Republicin yhtä hassusti nimetty Roundhouse Kick -imperial stout todistaa. Reinheitsgebotin mukaan pantu olut myös tämä kuitenkin on… mikäs niillä sakemanneilla on puhtauden kanssa kun puhdasta pitää olla niin olut kuin ro… noh, kyllä te tiiätte.

Lievän vaivaantuneisuuden siivittäminä siirrymme kyseenalaisista puheenaiheista olueeseen. Lasiin Chuck Norris-olut kaatuu kuinkas muuten kuin mustana, eikä erityisen runsaasti vaahdoten. Parin sentin vaahtokerros muodostuu aluksi, joka katoaa alta aikayksikön, jättäen jäljelle hyvin ohuelti suklaamoussen väristä vaahtoa. Paksun tuntuinen olut.

Tuoksu on suorastaan hurmaavan täyteläinen, suklainen, hellän mutta reilun paahteinen, samettinen, mutta myös hiukan puuromainen. Ylen voimakkaan alkoholinen tuoksu ei ole, mutta sen tuhtiudesta pystyy kyllä arvaamaan että mistään parin volyymiprosentin kuravellistä ei ole kyse. Tummuudesta huolimatta pientä humalaakin voi löytää tuoksun reunoilta, ja oikein syvään nuuhkiessa myös pientä salmiakkisuutta.

Suutuntuma on Paksu. Isolla P:llä. Olut oli ulkoisesti öljyisen paksun oloinen, ja hyvin tahmaisena mutta ihanan silkkisen pehmeänä se suorastaan hurmaa suun. Maussakaan ei ole liikaa alkoholia vaikka sitäkin toki on, mutta muutoin vahva on täysin oikea sana kuvailemaan Pyöreätalon Potkun makua. Salmiakkisuus korostuu maussa, mutta sen väkevyyttä tasapainottaa pyöreä makeus, joka nostaa samalla suklaiset sävyt esiin. Jälkimakuun mentäessä voimakkaimpana tuntuu erittäin tummaa mutta silti pehmeää suklaisuutta, ja aivan lopuksi ikään kuin kaikuna suuhun jää miellyttävää humalan katkeroa. Erityisen kahvinen Roundhouse Kick ei ole maultaan, eikä oikeastaan erityisen paahteinenkaan, vaan pikemminkin juuri salmiakkinen, suklainen ja mädän hedelmäinen. Oikein hyvä, peräti maanmainio!

Imperial stoutien mittapuulla melko helposti juotava Roundhouse Kick on kyllä tuhti, vaativa ja väkevä olut joka vaatii vähän kanttia ja kärsivällisyyttä juojalta, mutta omassa tyylissään siltikin miellyttävän vaivattomasti avautuva tapaus, jossa alkoholin korventelua on mukavan niukahkosti. Oikein suositeltava olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s