White Rabbit

WP_20160325_001

CR/AK Brewery, Italia. Witbier, 6%. Pullo, 0.33l.

Pääsiäisoluilla jatketaan. Tämä lienee päässyt Alkon pääsiäisolutvalikoimaan lähinnä nimen takia, sillä ei kait belgityylisessä vehnäoluessa ole mitään erityisen pääsiäismäistä? No, samapa tuo. CR/AK:illa on melko mukavan makuinen tupakkastout jonka valmistuksessa oli oikeasti käytetty tupakkaa, joten avoimin mielin lähdemme tätä maistelemaan vaikka witbier tuntuu olevan vielä kinkkisempi olut tehdä hyvin kuin baijerilaistyylin vehnäolut – hassua että esim. kotimaiset panimot ovat lähinnä erittäin nolosti epäonnistuneet näiden kahden tyylin saralla!

Limonadimaisen ilmavasti vaahtoava White Rabbit on hetken kuluttua kaatamisesta käytännössä vaahdoton olut. Väri on kalpeankeltainen, hiukan sitruksinen ja samea, lievän kotitekoisen omenamehuinenkin. Olemuksessa on sameuden takia hiukan rokkamaisuutta.

White Rabbitin tuoksu on suorastaan luvattoman ohut. Hiukan hiivainen, tunkkainen, kevyen tympeän sitruksinen olut ei myöskään tuoksu kovin houkuttelevalta – itse asiassa tulee mieleen kunnon kaatoillan jälkeinen oksennus tuoksusta. Herkullista, eikös? Tuliko mieli juoda tätä? Ei meillekään.

Maku ei ihan yhtä ikäviä mielleyhtymiä herätä kuin tuoksu, mutta totta puhuaksemme ei tämä mikään hyvä olut ole. Maku vie ajatukset pämppäykseen sekin… aamuyön viimeiset taskulämpimät bulkkilagerit jossain hyvin epämääräisessä juottolassa koko yön kittaamisen jälkeen. Suussa maistuu vanhat sukat, koko suuvärkki on täysin turtunut, ja olutta juo enää lähinnä pitääkseen päänsäryn poissa ja koska tuoppi tuli tilattua vanhasta tottumuksesta. Reilu hapokkuus ei millään muotoa paranna tämän soppamaisen tunkkaisen, epämiellyttävän lagermaisen kusivesiwitbierin makua. Painii samassa sarjassa Saimaan Juomatehtaan järkyttävän heikon Brewer’s Special Belgian Wheatin kanssa.

No, kaipa se on tavallaan lohduttavaa ettei se ole pelkästään suomalainen ilmiö, ettei maistuvia witbierejä osata tehdä. Tosin, kun on puoli lasillista tätä litkua vielä jäljellä, ei ajatus paljon lohtua suo. Onneksi jääkaapissa on toiset, paremmat oluet odottamassa vuoroaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s