Tmavé Speciálni Pivo Herold

WP_20160326_002

Pivovar Herold, Tsekki. Tumma lager, 5.2%. Pullo, 0.33l.

Pääsiäisen lammasruuan plan-b -juomiksi ostetut Alkon tummat tsekkilagerit eivät sitten menneetkään ruuan kanssa, joten päätimme kulauttaa ne arvion yhteydessä. Siinä teille johdanto, perkele.

Väriltään Heroldin tumma lager on liki musta, vain valoa vasten näkyy pienoinen tummanpunaisen mahonkinen vivahde. Väri yhdistettynä melko kestävään, kevyen mokkaiseen vaahtoon jota on aluksi usean sentin verran ja pysyväisempänäkin millin tai kaksi saa oluen vaikuttamaan miellyttävän täyteläiseltä. Toivotaan näin!

Reilun paahteisen maltainen, tumma tuoksu jota höystää pienoinen metallisuus (joka ei, toisin kuin joskus, ole epämiellyttävä) on sekin mukavan tuhti. Myös hiukan mämmisen makeaa maltaisuutta tuoksusta löytyy, pääsiäiselle sopivasti. Ei mikään kovin eriskummallinen tuoksu, mutta ihan mukava kuitenkin ja ajaa asiansa.

Maku jatkaa: paahteinen maltaisuus, jossa mukava vivahde makeutta, dominoi miellyttävässä, samaan aikaan olemuksen mukaisesti täyteläisessä ja silti raikkaassa maussa – tummaksi lageriksi Heroldin tmave on onnistuneen virkistävä. Tummuudesta huolimatta melko kevyt runko liukenee mukavasti lyhyeen, ehkä hivenen alkoholiseen jälkimakuun, jossa on kevyen kevyt ripaus humalaa. Rungosta humalaa saa etsimällä etsiä, eikä silti oikein tahdo löytää.

Tsekkilager on ehkä vähän sellainen tyyli, että sen edustajilta on aika turha vaatia mullistavia makukokemuksia. Heroldkaan ei niitä tarjoile, mutta sen sijaan tämä onnistunut tyylinsä edustaja on maukkaan tumma ja samalla nautittavan kevyt. Sopinee yhtä hyvin niin seurusteluolueksi kuin ruuan kanssa, etenkin tummalla kastikkeella varustetun lihan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s