Kantaja

C__Data_Users_Public_Pictures_Camera Roll_WP_20160401_002

Mathildedalin Kyläpanimo, Suomi. Porter, 4.5%. Pullo, 0.5l.

Pienpanimokampanjaan kuuluneen Pirskeen myötä saimme ensikosketuksen tähän markkinoille viime aikoina puskeneeseen pienpanimoon, ja Pirskeen maukkauden takia Mathildedalin Kyläpanimo meni myös heti vahtilistallemme. Joten kun lähi-Citymarkettiimme oli tullut panimon kauppavahvuisia oluita, piti heti napata pari pulloa yhtä talteen. Tämä siis.

Lasiin Kantaja kaatuu runsaasti vaahdoten ja äänekkäästi poreillen – ääni on kuin Coca Colan. Vaahto on väriltään tummahkon mokkaista, ja runsas sekä höttöinen vaahto on nopeasti katoavaa sorttia joka ei jätä kuin minimaalista jäännöstä juoman pinnalle. Itse juoma jatkaa äänekästä poreilua reilun hetken. Väriltään olut on musta, jossa ehkä häivähdys kotikaljamaista ruskeutta.

Äänekäs hapokkuus pelotti että kyseessä olisi ohuen turha kauppaporter, mutta tuoksu vakuuttelee että näin ei tosiaankaan ole: miellyttävän paksu ja runsas tuoksu on todella paahtuneen maltainen, lakumaisen suolaisen ja tahmean makea, kahvinen muttei ylen suklainen. Tuoksu on miellyttävän runsas muttei ylilyövä, eli oikein mainio.

Maun rungossa on paljon ylipaistettua mallasleipää, joka ei kokonaan onnistu peittämään rungon lievää vetisyyttä. Tumman leivän ohella tässä on tumman kahvipannullisen viimeinen tilkka, mutta ikävän lantrattuna: oikein hyvä ja toimiva maku menee hukkaan koska rungossa ei vain ole vaadittavaa tanakkuutta. Jälkimaku on hiukan hitaasti kehittyvä, viipyvän katkeroisen kuiva kahvimaisen kitkerällä tavalla. Sekin tosin kärsii lievästä vetisyydestä. Mathildedalin yritelmä on kunnioitettava markettivahvuisten saralla, eikä se ohuudestaan huolimatta itse asiassa ole lainkaan pöllömpi olut – optimisti voisi todeta että rungon liiallinen keveys tekeekin tästä myös helposti nautittavan kevytporterin. Pessimisti puolestaan… no, kyllähän te tiedätte.

Kinkkisellä markettitummien saralla Kantaja on vahva tulokas, mutta ikävä kyllä Kantajakaan ei pääse markettitummien tavallisesta kirouksesta eroon (siitä jo mainitusta ohuudesta). Rajoituksensa huomioiden Kantaja on hyvä olut. Mathildedalin osakkeet pysyvät silti korkeassa kurssissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s