Mufloni Appeaua Porter

WP_20160618_002

Beer Hunters, Suomi. Porter, 4.5%. Pullo, 0.33l.

Lidl on laajentanut olutvalikoimaansa ja ottanut mukaan entistä enemmän kotimaisia pienpanimo-oluita: lähilidlissämme oli uutuutena useampia Muflonin, Pyynikin ja Suomenlinnan Panimon tuotteita muutamia mainitaksemme. Ottaen huomioon että Lidlin oluthylly ei ole suuren suuri, on kotimaisten pienpanimo-oluiden osuus jopa kiitettävä. On se kumma, kun tälläkin saralla Saksalainen halpiskauppa näyttää närhen munat monelle kotimaiselle kaupalle!

Kielisolmumaisesti nimetty Appeaua Porter on valmistettu appelsiininkuorta ja suklaata käyttäen. Väriltään tyylille sopivasti musta olut kaatuu mukavasti vaahdoten lasiin, jättäen ohuen, epätasaisen kerroksen mokkamaista vaahtoa oluen pinnalle. Tuoksusta aistii sekä appelsiinia että suklaata, hiukan appelsiinimarmeladitäytesuklaamaisella tavalla. Appelsiinimaisuus on aavistuksen kirpeän pistävää, mutta samalla myös makeaa. Suklaisuus alla on melko neutraalia. Tuoksu on ihan kiva, mutta ehkä aavistuksen kevyt porterille, siitä puuttuu tummuutta ja syvyyttä.

Oluen suutuntuma on melko kevyt ja vähän väljähtäneen oloinen. Maussa on, kuten tuoksussa, marmeladimaista appelsiinia päällimmäisenä. Suklaata maussa on enemmän kuin tuoksussa. Suklaisuuskin on melko makeaa, kuin sokeroitua aavistuksen tummempaa suklaata. Ikävä kyllä myöskään maussa ei ole hirveästi syvyyttä, ja Appeaua jääkin harmillisen kevyeksi, puolimatkaan hyytyväksi olueksi. Potentiaalia on, mutta porterille ominaisia makuja kuten paahtuneisuutta ja tummaa maltaisuutta on sen verran niukalti, että niitä jää kaipaamaan. Kaiken kukkuraksi jälkimaku on lyhyt, mitäänsanomaton ja vetinen.

Muflonin yleensä melko laadukkaiden oluiden rinnalla Appeaua on selkeästi alisuorittaja, harvinaisen mitäänsanomaton olut Beer Huntersin tuotokseksi. Aivan varmasti markettivahvuusrajan merkitys tämän oluen onnahtamiseen on suuri, mutta syyllä ei loppujen lopuksi ole kovin suurta väliä: Appeaua on ikävän vaisu porter, jos nyt ei kuitenkaan varsinaisen huono.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s