Rød Jul

wp_20161226_001

Nøgne Ø, Norja. Imperial red ale, 8%. Pullo, 0.33l.

Laadukkaan norjalaispanimon kontribuutio Saveur Bieren kalenteriin on vahva red ale; red ale on tyylinä sellainen, että parhaimmillaan se on oluiden kärkipäätä, mutta kehnona se on sitten tosi kehnoa. Toivotaan että Nöökönöön punainen joulu on ensiksimainittua sorttia!

Vähävaahtoinen olut on väriltään pikemminkin tummanruskeaa kuin punaista, koostumukseltaan paksun ja tuhdin oloista soppaa. Runsas sakka ei millään muotoa vähennä olemuksen paksuuden tuntua! Tuoksussa on runsasta alkoholia, marjaisuutta, aprikoosia (jota oluen valmistuksessa on käytetty) ja tuhdin alen ylikypsää, puolimätää tumman hedelmäistä maltaisuutta. Ja pakko vielä todeta, että välillä yhdistelmä tuo mieleen Eri Keeperin.

Maku on melko tuju, eikä niinkään alkoholisella tavalla. Maku itsessään tuhti koko 8% voltin voimasta, ja sitä pönkittää vielä humalointi, jolla on lähinnä tulituen rooli tässä taistelussa, mutta se hoitaa sen tehokkaasti. Rungossa on hapokasta, leipämäistä maltaisuutta ja hiven ylikypsää hedelmää. Ajan myötä alkoholi nostaa päätään, muttei liikaa. Vatsassa se kyllä polttelee.

Kokonaisuutena Rod Jul ei ikävä kyllä ole lähelläkään Nöökönöön parhaimpia, ja on muutenkin aika keskinkertainen olut. Se on liiankin tuju omaksi hyväkseen, ja toisaalta maltainen maku on liian tavanomainen punaisen alen maku. Ei kalenterin parhaimmistoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s