Hoptical Illusion

wp_20161225_001

Blue Point Brewing Company, Yhdysvallat. IPA, 7%. Pullo, 0.33l.

Jouluahtamisen jälkeen onkin hyvä rauhoittua hetkeksi ja juoda olutta. Mikäs olisikaan sen jouluisampaa kuin kunnon IPA? No ehkä jokin asia, mutta nyt juodaan IPA:aa ja sillä siisti, perkele.

East Coast IPA:ksi tituleerattu Hoptical Illusion on hyvin niukkavaahtoinen olut, kaatovaiheessakin vaahtoa muodostui vain nimellisesti, eikä oluen pinnalle jää kuin pieni häivähdys valkeaa vaahdosta muistuttamaan. Aavistuksen kalpea olut on väriltään kultaisen omenainen ja mandariininen, ja ihan kiva. Tuoksu on yllättävän maltainen, tässä ei ole ihan hirveästi sen paremmin havuisan karvasta kuin sitruksisen hedelmäistä humalointia. Tuoksu on kuin hedelmäleivoksen ja bitterin yhdistelmä! Outo ja hivenen yllättäväkin tuoksu, muttei toffeemaisuudessaan missään nimessä huono.

Maku ikävä kyllä ei oikein vakuuta. Tulee mieleen hiukan köykäisempi versio Brooklyn Breweryn East India Pale Alesta, samaa tunkkaista, puumaista humalointia aavistuksen tympeän maltaisuuden päällä. Jälkimaussa puumaisuus jyllää, haihtuen melko nopeasti kuitenkin. Siinä missä Brooklyniltä ei välttämättä odota sen parempaa, toivoisi Saveur Bieren joulukalenterista tulleelta oluelta hiukan miellyttävämpää makukokemusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s