Winter Session Ale

wp_20161227_002

Peak Organic Brewing Company, Yhdysvallat. Talviolut, 5%. Pullo, 0.33l.

Loppu häämöttää jo: tämän jälkeen ei ole kuin kaksi olutta joulukalenterista jäljellä, joten emmeköhän ehdi loppuun asti vielä tämän kurjan vuoden puolella! Ainoastaan luomuoluita valmistava Peak on aikaisemmin tuttu muutaman muun oluen kautta, joista paras lienee heidän Hop Blanc -White IPA:nsa, eivätkä muutkaan ainakaan sysipaskoja ole olleet.

Winter Session Ale kaatuu lasiin vaahdoten runsaasti hiukan likaisenvalkoista, saippuaista ja melko tiivistä vaahtoa, joka haihtuu hitaasti jättäen lasin reunoille runsaasti pitsiä. Väriltään olut on tummanruskea, jossa hiukan punertavia sävyjä. Tuoksu on yllättävän raikas näin tummalle oluelle, ja varsin hedelmäinen hiukan trooppisella IPA-tavalla, jossa myös kevyitä talvimausteiden sävyjä (vaikkei moisia valmistuksessa olekaan käytetty). Hiukan saippuainen tuoksu on myös, mutta jää kuitenkin enemmän positiivisen puolelle.

Suutuntuma on hyvin hapokas, ja aivan kuten tuoksukin, on maku sen verran runsaasti humaloitu että IPA:t tulevat pakostikin mieleen. Humalointi on hedelmäistä mutta silti kylmänkarvasta. Ikävä kyllä hapokkuuden ja humaloinnin alla ei ole hirveän paljon mallasrunkoa, vaan melko kevyellä ja ohuella arsenaalilla Peakin Winter Session Ale on liikkeellä. Talviolueksi tästä ei ole, pikemminkin perustylsä jenkkityylin sessioale, muuten kuin värin osalta pale- sellainen, eikä siten ansaitse kovin suuria kehuja. Tylsä, aavistuksen saippuainen ja perin epätalvimainen talviolut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s