Nightmare On 1st Street

wp_20170106_001

No Label Brewing Company, Yhdysvallat. Imperial pumpkin ale, 9.27%. Pullo, 0.33l.

Teksasin paketin läpikäyminen jatkuu, nyt vuorossa sen toinen kurpitsaolut. Ihan yhtä vahva kuin edellinen tämä ei ole (Pumpkinator, 11%), mutta reilusti yli ysivolttinen olut on ihan tarpeeksi vahva!

Lasiin Nightmare kaatuu pahemmin vaahtoamatta, mutta eipä näin vahva olut usein kovin paljoa vaahtoa. Väriltään olut on punaan häivähtävän ruskea, pronssinen ja kuparinen. Väri on syvä ja täyteläinen, ja jokseenkin nätti. Tuoksu on kurpitsainen ja mausteinen, tulee mieleen kostea hedelmämaustekakku tai kurpitsapiiras. Tuoksu on kuitenkin yllättävän kevyt, jos nyt ei kuitenkaan ohut. Alkoholiakaan tuoksussa ei ole oikeastaan lainkaan, mutta hiukan imelää, siirappista makeutta toisaalta on.

Maku on alkuun hyvin kurpitsainen, todella mausteinen ja kostean kakkumainen. Mutta todellinen yllätys tulee kun juomaa on muutaman sekunnin pyöräyttänyt suussaan: suun täyttää todella voimakas, aito ja makea tuorelakritsin maku. Ja todella onnistunut sellainen! Tämä erittäin mielenkiintoinen piirre kurpitsaoluessa nostaa Nightmare on 1st Streetin aivan omaan luokkaansa pumpkin- ja spiced alejen saralla, antaen oivaa potkua kakkumaiselle maulle, todellakin erottaen tämän harmaasta massasta! Maustekakkumaisuus, tuorelakritsi ja maussa ajan myötä esiin nouseva alkoholisuus – joka ei tässä oluessa polta, vaan lämmittää mukavasti – tekevät tästä täyteläisen, miellyttävän kompleksisen ja mainion makuisen oluen.

Pumpkin ale on niitä harvoja oluttyylejä, jotka todellakin jakavat Ummikkoja kahteen leiriin: toinen tykkää paljon, toinen ei tykkää lainkaan. Tässä on kuitenkin sellainen olut, joka nousee yli tyylirajojen loistavan makunsa takia, ja molemmat nostavat sille kaksi peukkua pystyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s