Endeavour

wp_20170107_001

Saint Arnold Brewing Company, Yhdysvallat. Double IPA, 9.0%. Pullo, 0.33l.

Vuorossa on viimeinen Teksasin paketin olut tällä erää: jo tutuksi käyneen St. Arnoldin Endeavour -niminen tupla IPA, jonka nimi viittaa samannimiseen avaruussukkulaan, joka myös näkyy etiketissä.

Endeavourin vaahto on pitkäikäistä vaikkei kovin runsasta: sitä muodostuu n. sentin paksuinen kerros kaatovaiheessa, joka on koostumukseltaan saippuainen ja pysyy samanlaisena aimo tovin. Väriltään olut on melko tyypillinen, samean tummahko IPA: kuparisen ja meripihkaisen punertava, mukavan syvän värinen. Tuoksussa on rasvaista appelsiinia sekä trooppisen hedelmäistä humalointia; taas melko tyypillinen anno 2016 IPA näiltä osin, mutta omaperäisyyden puutetta korvaa onneksi se, että tuoksu on ihan mukiinmenevä. Ja juoma ihan just kurkkuunmenevä. Badum-tss.

Maku on melko hiivaisen, kuivaavan humaloitu, mutta tuoksun hedelmäisyyttäkin on mukana. Maunkin puolesta on pakko todeta, että Endeavour on melko tyypillinen (tupla-) IPA, mutta omaksi onnekseen kohtuuhyvä sellainen. Eli mitään mullistavaa tai edes vähän uutta ei ole tarjolla, mutta ihan perusvahva tyylinsä perusedustaja on kyseessä. Alkoholisuus on juoman yhdeksään tilavuusprosenttiin nähden melko hillittyä maussa, jälkimaussakin jyllää nimenomaan kuivan sitruksinen humalan karvaus, ei alkoholi.

Endeavour on ihan jeppis IPA, mutta ei sellainen jota maistaakseen kannattaisi nähdä kovin suurta vaivaa, eli voisi kait sanoa että tämän jenkkilän satsin alimmalle portaalle jäänyt olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s