Summer Session Ale

WP_20170317_003

Peak Organic Brewing Company, Yhdysvallat. Pale ale/vehnäolut, 5%. Pullo, 0.355l.

No onkos tullut kesä talven keskelle? Ei sentään, vaan kestosyksyn. Eikä oikeastaan kesä, vaan viime kesän grillailuista yli jäänyt Peakin kesäsessio-olut, jonka päiväys meni pari viikkoa sitten joten se on juotava nyt…

Nimensä mukaisesti luomuoluita valmistava Peak on esiintynyt tässäkin blogissa pariin otteeseen, ja heidän Hop Blanc -vehnä-IPA:nsa oli kohtalaisen miellyttävä tapaus. Tämäkin olut on Ummikoille entuudestaan tuttu, eikä ollut lainkaan kehnompi tuttavuus. Mutta ei mennä asioiden edelle.

Lasiin Summer Session Ale kaatuu äänekkäästi ja runsaasti vaahdoten, mutta höttöinen ja ilmava vaahto katoaa nopeasti liki kokonaan, jättäen kuitenkin pitsiä lasin reunoille ja epätasaisen kerroksen oluen pinnalle. Väriltään olut on appelsiinimaisen ja sitruunaisen kalpeankeltainen, ja aavistuksen samea jos nyt ei kuitenkaan mikään sakkapommi. Tuoksu on raikkaan ja runsaan, muttei ylitsevuotavan sitruksisen humalainen, karvas mutta silti mehuisa. Makeuttakin löytyy. Sanalla sanoen, kesäisä.

Hapokkaan suutuntuman jälkeen ensimmäinen asia minkä huomaa on jenkkihumaloitu karvaus, joka on todella sitruksista ja kuivaa. Sen alta paljastuu kuitenkin ripaus makeampaa, trooppistakin hedelmäisyyttä, joka tasapainottaa runkoa. Runko on kuitenkin melko lyhyt, jonka jälkeen suuhun jää kuivaavaa, hiukan saippuaista humalan karvautta. Ikävä kyllä muutoin raikkaassa oluessa on aavistuksen tunkkainen jälkimaku. Ihan humalapommiksi asti tästä ei ole, mutta kyllä humalointi melko tuhtia tässä oluessa on.

Kesäisen makuinen Summer Session Ale on käypä kulutusolut, joka ei tarjoa mullistavia makukokemuksia, mutta on helppoutensa ja keveytensä takia kelpo kaveri esim. grilliruualle tai terassilla hengailulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s