The Taste Of Manchester

WP_20170421_001

Saku Olletehas, Viro. Amber Lager, 4.2%. Pullo, 0.5l.

Viimeisimmältä Turun reissulta tarttui mukaan tämmöinen eksoottinen tapaus jota oli aivan pakko kantaa kotiin asti arvioitavaksi. Todellisuudessa siis ei vaan tullut hotellissa juotua tätä. Vaan eipä siinä mitään, Saku on isoksi panimoksi usein tehnyt ihan juomakelpoisia oluita jos kusivesilagerin jättää huomiotta, esim. Sakun porter oli aivan oiva olut.

Lasiin hölmösti nimetty The Taste Of Manchester, tästä lähin vain Manchester, kaatuu vaahdoten ihan mukavasti valkoista, saippuaista vaahtoa joka kuitenkin katoaa hyvin nopeasti jättäen vain pientä epätasaista röpelöä juoman pinnalle ja lasin reunoille. Väriltään hyvin kirkas eikä erityisen hapokas Manchester on punaruskean kastanjainen, mukavan syvä vaikkakaan ei erityisen tumma. Kiva väri. Tuoksussa maltaisen leipätaikinan päällä on pientä karamellista makeutta – tuoksukin oikein onnistunut.

Ei tässä mistään klassikosta kyse ole, mutta on Manchester makunsakin puolesta ihan kelpo olut: hapokkaan leipäisyyden päällä on ripaus makeutta, aivan kuin tuoksussa, ja suutuntuma on samalla kevyt ja pehmeä olematta silti liian ohut. Helppo ja kevyt, suuria tunteita herättämätön Manchester on kelpo kulutusolut, jos haluaa makean ja maltaisen lagerin joka ei haasta muttei silti ole mauton.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s