Mufloni Cascade Black Ale

WP_20170422_001

Beer Hunters, Suomi. Black IPA, 6%. Pullo, 0.33l.

Taas juodaan ylijäämävarastoista vanhenevia oluita, eli joulusta jäänyttä Muflonin mustaa IPA:aa. Parasta ennen -päiväys on tässä ihan kohta, joten jo nyt olut oli aavistuksen vaahtovammainen. Black IPA:han on tunnetusti ehkä hölmöin oluttyylin nimi, ja jotkut ovatkin ehdottaneet paremmaksi nimeksi cascadian black/dark alea, mikä olisi toki fiksumpi muttei yhtä suuhun istuva.

Lasiin Cascade Black Ale, jatkossa Cascade, kaatuu tosiaan älyttömän vaahtovammaisesti vaahdoten – emme muista että jouluna olisi ollut näin villi. Vaahto on pitkäkestoista, kermaisen paksua ja mokkaisen väristä. Väriltään olut on hyvin tumma, suorastaan musta.

Tuoksu on itse asiassa hiukan epämiellyttäväkin: todella saippuainen, yrttiviinamainen ja kirpeä – muttei kovin raikas. Alla on hiukan jauhemaista salmiakkia. Ei mikään kovin hurmaava tuoksu.

Tuoksun kuvaus pätee hyvin pitkälti makuunkin: yrttinen, kirpeä, havuinen, salmiakkinen. Saippuaa ei onneksi ihan ylen määrin ole. Mustien IPA-oluiden mittapuulla tämä on selkeästi humalointiin keskittyvä, jättäen tummat sävyt melkoisen taka-alalle, joskin niitäkin löytyy myös. Rungossa on hyvin vahvaa yrttiviinamaisuutta, hiukan gruitmaisesti jopa, joka jälkimakuun mentäessä taittuu hyvin kuivaan, pitkään, kitkerään jälkimakuun, jossa se saippua sitten lopulta ilmestyykin.

Ottaen huomioon Muflonin/Beer Huntersin yleensä varsin korkean laadun, on pakko todeta että Cascade on pieni pettymys. Cascade ei oikeastaan tee muuta kuin ryöpyttää nauttijansa päälle yrttistä humalaa joka tuutista, ja lopputulos on aavistuksen yksiulotteinen ja ylilyöty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s