Sünner Kölsch

WP_20170519_001

Sünner Brauerei Und Brennerei, Saksa. Kölsch, 4.8%. Pullo, 0.5l.

Klassikon ja omituisuuden parissa taas: Sünnerin Kölsch kuulunee ihan olutyleissivistykseen sekä legendaarisen statuksensa että tyylin ainutlaatuisuuden takia: lager-tyyliin kylmässä kypsytetty ale kun on samanlainen erikoisuus kuin ale-tyyliin lämpimässä kypsytetty steam beer -lager.

Klassikko kaatuu lasiin valkean, nopeasti katoavan vaahdon saattelemana, joka parhaimmillaan on muutaman sentin paksuista, mutta niin höttöistä ja ilmavaa että se katoaa ennen kuin ehtii Tarun Sormusten Herraa lukea kannesta kanteen. Tai vähän nopeammin itse asiassa. Väriltään täysin kirkas ja läpinäkyvä olut on kevyen ja raikkaan oranssinen ja kullankeltainen. Tuoksu on hiukan rasvainen ja kauniin hedelmäinen. Hiukan lagerin raikasta rapsakkuutta on mukana, mutta hedelmä tasapainottaa sitä täydellisesti ja lopputulos onkin helppo, kevyt ja kesäinen – kiva tuoksu, siis.

Kölsch ei sinänsä mitään elämää suurempaa makukokemusta tarjoile, vaan seuraa hyvin tarkasti tuoksua: hedelmäistä, hiukan rasvaista, lagertyyliin rapsakkaa, kevyttä, helppoa mutta nautinnollista ja ennen kaikkea hyvää. Kesäistä. Ei tämä ole olut jota jaksaa istua analysoimassa tuntikausia ja etsiä vivahteita mausta, vaan sen juo seurustelun lomassa ilman että oluen makuun kiinnittää hirveästi huomiota, mutta silti nauttien joka siemauksesta. Keveys ja helppous eivät ole huonoja asioita, etenkään Sünnerin Kölschin kaltaisen oluen kohdalla, joka yksinkertaisesti maistuu hyvältä.

Lagerin ja alen leikkauspisteessä oleva Sünnerin kölniläisklassikko on kesäolut parhaasta päästä. Harmi että tätä saa verrattaen harvoin kesän monilta terasseilta, siellä tämä nimittäin olisi omiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s