Wild Bill’s Aces & Eights

WP_20170603_001

Old Worthy Brewing Company, Skotlanti. Suklaaporter, 5%. Pullo, 0.33l.

Viron viinasten vetäminen jatkuu. Vuorossa skotlantilaisen Old Worthyn lännenhenkisesti nimetty suklaaporter, joka etiketin mukaan on ”salted chocolate porter” eli suolattu suklaaportteri. Mikäs siinä!

Ainakin homma alkaa hyvin: musta olut kaatuu lasiin keskirunsaasti vaahdoten mokkaisen tummaa, kuohkeaa vaahtoa joka nopeasti asettuu ohueksi ja epätasaiseksi mutta niukkuudessaan ihan nätiksi kerrokseksi oluen päälle. Tuoksu on mukavan maltainen, tumma ja paahtunut, ja mukana on myös suolaisenmakea juonne joka tuo mieleen suolaisen kinuskin tai tuoretoffeen. Mitään erityisen suklaista tuoksussa ei ole, mutta juuri suolaisenmakea juonne vie ajatukset kyllä makeisten maailmaan – ja on miellyttävä. Aavistuksen ohut tuoksu kuitenkin oli.

Ikävä kyllä maku on melko ohut ja jopa vetinen. Suolaisuutta mausta kyllä löytyy, muttei suklaata, ja kaikkinainen paahtunut, maltainen täyteläisyys loistaa poissaolollaan. Itse asiassa suolaisuus jopa häiritsee, etenkin kun sen alla ei ole porterin tummaa täyteläisyyttä tukemassa makua, vaan vain vetistä litkua. Jälkimaku tuo lähinnä mieleen seisoneen, kylmän ja laihan kahvin. Yök. Vaikka ylittääkin markettivahvuuden rajan, on Aces & Eights makunsa laimeuden puolesta ehtaa markettikamaa. Harmi, sillä tuoksun perusteella potentiaalia olisi ollut.

Old Worthyn tekosyy oluen ohuudelle voisi olla se, että se on tarkoitettu toisena puoliskona half ’n’ halfista eli viskin ja oluen sekoituksesta (kuten etiketti kertoo), mutta ikävä kyllä homma nyt vaan on niin, että kehno olut on kehno olut eikä siitä pääse mihinkään. Ja ikävä kyllä Aces & Eights on aika kehno olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s