Roll Your RRR’s

WP_20170725_002

Old Worthy Brewing Company, Skotlanti. Ruisolut, 6.5%. Pullo, 0.33l.

Edellinen testaamamme Old Worthy’n olut ei ollut paljon mistään kotoisin. Mutta annetaanpa skottipanimolle toinen mahdollisuus, ja nyt voisi ehkä sanoa että heillä on kotikenttäetu, oluen tyylinä kun on skottityylinen ruisolut. Mausteina on käytetty rommia ja rusinaa, josta nimen kaksi ensimmäistä R:ää. Se viimeinen on ruis.

Erittäin kauniin värinen Roll Your RRR’s ei kaatovaiheessa ylen paljoa vaahtoa, mutta lasin reunoille jää oikein kaunis, n. millin tai kahden paksuinen, kukkainen pysyväiskerros. Väriltään olut on syvän ja rikkaan pronssinen ja meripihkainen, ja oluessa on erittäin nättiä hohtoa. Tuoksussa kolmesta R:stä ainakin kahta löytää helposti: ruista ja rusinaa. Rommia joutuu hetken etsimään, mutta kyllä sellaista viinaista makeutta löytää lopulta. Ei lainkaan pöllömpi tuoksu.

Kyllä tämä selkeästi edellisen arvioimamme Old Worthyn, Wild Bill’s Aces & Eights -suklaaporterin, hakkaa mennen tullen. Ikävä kyllä se ei paljoa vielä kerro, eikä Roll Your RRR’s loppujen lopuksi kovin korkealle yllä. Rukiinen maku dominoi, joka taittuu jälkimaussa yllättävän ärhäkkään, kuivan puumaiseen humalointiin – etenkin kun IBU:ja on alle 20 Untappedin mukaan! Jälkimaussa tuntuu selkeästi väkiviinamaista makua myös. Jos tuoksussa rommia joutui etsimään hetken, niin maussa se on rusina joka on ensialkuun vähän piilossa, mutta kyllä sekin astuu esiin kun hetken vartoo. Ikävä kyllä humalointi ja viinamaisuus tekevät mausta aivan liian jyrkän; tämän pitäisi olla pehmeämpi ja aavistusta makeampi. Silloin Roll Your RRR’s voisi olla jopsa hyvä olut. Nyt se jää woulda, coulda, shoulda -asteelle ja on pettymys.

Kahden oluen perusteella on pakko todeta, että Old Worthy ei kyllä ole nimensä mukaisesti täysin worthy. Ei tämäkään olut kovin kummoinen ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s