Bière De Saint Nicolas

WP_20170724_001

Les Brasseurs De Lorraine, Ranska. Biere De Garde, 6%. Pullo, 0.33l.

Alko mainosti tätä biere de gardena, kun taas Untappedin mukaan kyseessä on tumma belgiale. Kumpaakohan uskoisimme? Sinänsä, Alkon oluttuntemus on mielestämme yleensä ollut jopa kiitettävällä tasolla, kun taas Untapped on somealusta, jonne kuka tahansa tolvana voi lisäillä mitä sattuu, joten… ja kun panimokin on vielä Ranskalainen, niin sanotaan sitten biere de garde. Ratebeer on samaa mieltä Alkon kanssa.

Väriltään niukasti vaahtoava Biere De Saint Nicolas on samean punaruskea, oranssiin häivähtävä. Kaatovaiheessa äänekkäästi poreileva olut tuoksuu tumman leipäisen maltaiselta, suorastaan ruisleipäiseltä jämäkkyydessään. Paljon muuta tuoksusta ei löydy, joten hiukan yksioikoinen mutta ihan hyvä tuoksu on kyseessä.

Maku on yllättävän mieto, jopa aavistuksen laimea. Rungolla kestää hyvän hetken tehdä itsensä tunnetuksi. Maku jatkaa samaa sarjaa tuoksun kanssa, lähinnä leipämäistä mallasta tässä on. Ikävä kyllä with a side dish of yrjö, tässä on ripaus sellaista hapokasta, melkeinpä sapekasta sivumakua joka on kaikkea muuta kuin miellyttävää. Niukalti löytyy myös makeampaa, brittityyliin toffeemaista makua, ja jälkimausta hyvin tylsää, puumaista humalan katkeroa.

Sinänsä ymmärrämme miten Biere De Saint Nicolasin voisi mieltää erittäin kevyeksi belgityylin aleksi, onhan tässä paljon samaa, mutta siltikin olemme samaa mieltä Alkon ja Ratebeerin kanssa tyylimääritelmästä. Ikävä kyllä, oli tyyli mikä tahansa, on Biere De Saint Nicolas melko tylsä ja joiltain piirteiltään epämiellyttävä olut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s