Kevät

WP_20170726_001

Mathildedalin Kyläpanimo, Suomi. Saison, 5.5%. Pullo, 0.33l.

Aina ajan hermolla olevat, tai ajan hermoille käyvät Ummikot tarttuvat nyt, kun ollaan kohta jo syksyn kynnyksellä, Mathildedalin Kevät -saisoniin. Siitä onkin pitkä aika kun olemme juoneet Mathildedalin oluita, mutta aikaisemman kokemuksen perusteella meillä on jonkin sortin odotuksia tätä kohtaan.

Kevät kaatuu lasiin hyvin niukasti vaahdoten, eikä kestävää vaahtoa ole laisinkaan. Väriltään Kevät on tyypillinen saison, samean ja olkisen keltainen. Tuoksu kallistuu saisonien makeammalle puolelle, sisältäen vehnäolutmaista makeaa kermaisuutta olkisuuden lisäksi. Raikkaan kukkainen tuoksu on kesäinen, sopivan kevyt ja juuri passeli saisonille.

Hapokkaan suutuntuman alta paljastuu melko tyypillinen mutta onnistunut saison. Enemmän makeutta kuin happamuutta maustakin löytyy, mutta hyvin tasapainotetusta rungosta löytää kyllä jälkimmäistäkin. Valmistuksessa käytettyjä kaurahiutaleita ja viherherukan lehtiä ei kylläkään ihan helposti mausta bongaa; ehkä viherherukkaa löytyy ripauksen verran pienen kirpeyden muodossa. Pääosin Kevät on kuitenkin hyvin tyypillinen saison, joka ei makunsa kautta erotu massasta isosti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kyseessä olisi harmaan kasvoton saison, sillä laatu on onneksi keskivertoa parempi ja hyvin tasapainossa oleva maku tarjoaa raikkaan, virkistävän ja maukkaan kesäisen makukokemuksen.

Mathildedal tekee sen taas. Heiltäkin puuttuu se lippulaivaolut, mutta muuten Mathildedalin taso on ollut korkea eikä Kevät sitä laske. Ehkä onkin vain hyvä että tämä panimo ei kyllästä markkinoita jatkuvalla massalla keskinkertaisia oluita, vaan tuo Alkojen ja ruokakauppojen hyllyille pullotettuja tuotteitaan vain silloin, kun on oikeasti hyvää tarjolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s