Komes Porter Baltycki

WP_20170929_001

Browar Fortuna, Puola. Baltic porter, 9%. Pullo, 0.5l.

Ummikot kävivät Puolassa, mistä lisää myöhemmin, ja omiksi tuliaisiksi tarttui mukaan pari olutta sikäläisiltä pien- tai ainakin pienemmiltä panimoilta. Totta kai tuuppaamme nämä arvostelujonon kärkeen!

Yhdeksänvolttinen balttiporteri Komes Porter Baltycki kaatuu lasiin nätisti vaahdoten tumman mokkaista, jopa suklaamoussemaista vaahtoa, joka kuitenkin nopeasti laskee liki kokonaan. Oluen väristä ei tarvitse sanoa mitään koska se on… no, sanotaan se nyt silti: musta. Musta kuin mustan sielusi pimein soppi. Tuoksu on sekä jyty että upea: väkevän lakritsinen, tumman suklainen, makean maltainen, nätin paahtunut. Tummuudessaan monipuolinen ja vivahteikas, vaikuttava tuoksu.

Maku ei petä loistavan tuoksun lupausta. Tumman paahtuneesta mausta löytyy kosolti pannukahvia ja erittäin tumman suklaisia sävyjä, sekä liki karrelle palanutta mallaslimppua. Makeutta ei niinkään löydy. Ainoa ikävä piirre maussa on epämääräinen, jyrkän terävä ja kitkerä palaneen kumin sävy, joka nostaa päätään välillä. Muuten kyse on balttiporterien saralla melko heikon makeasta mutta muuten vahvasta edustajasta. Alkoholi ei maistu oluessa liikaa, ei oikeastaan juuri ollenkaan, ja muutenkin Komes on vallan juotava olut.

Edellämainittu palaneen kumin ajoittain esiin nouseva sivumaku on ainoa este sille, että tämä nousisi balttiporterien valioluokkaan, mutta näinkin kyse on tutustumisen arvoisesta olusesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s