Novopacké Pivo Podkrkonossky Special

WP_20171006_002

Pivovar Nova Paka, Tsekki. Tumma lager, 6.3%. Pullo, 0.5l.

Taas pääsi käymään niin, että Ummikkojen olutkaapista löytyi muutama vanhentuva ja vanhaksi mennyt olut. Niiden kimppuun siis, ensimmäisenä vuorossa tsekkiläinen nimihirviö Novopacké Pivo Podkrkonossky Special, tästä lähin Novopacke.

Lasiin tummaksi tsekkilageriksi melko vahva Novopacke kaatuu pahemmin vaahtoamatta, n. sentin verran vaahtoa on kaatovaiheessa mutta se laskee käytännössä heti. Väriltään olut on tumma, mustahko muttei aivan musta: valossa oluessa näkyy tumman rubiininpunaisia sävyjä. Tuoksu on makeahko ja aavistuksen tumman hedelmäinen, ripauksen lakumainenkin mutta lagerille tyypillisesti tuoksu on melko hento.

Maussa aistii samaa tummaa, makeaa hedelmäisyyttä ja tuorelakritsin melassisuutta, ja rungossa on yllättävän vahvaa humalointiakin. Itse asiassa tummalle tsekkilagerille humalointia on jopa ripaus liikaa, se nimittäin syö makeutta ja makua muutenkin. Puumainen humala jatkuu jälkimakuun, jossa se on kohtalaisen pitkäkestoinen jos nyt ei kuitenkaan erityisen katkeroinen. Humaloinnin takia Novopacke on pikemminkin ehkä jälkiruoka- kuin ruokaolut, tai sitten vahvanmakuisen ruuan, esim. tummassa kastikkeessa tarjoillun riistan, kylkeen sopiva.

Lagerista on yleensä melko nihkeää tarinoida pitkiä pätkiä, ja näin on Novopackenkin kohdalla: tasaisen hyvä muttei mitenkään erinomainen tumma tsekkilager, joka lagereiden tapaan on pikemminkin kulutus- kuin nautiskeluolut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s