I Love You With My Stout

WP_20170901_001

Evil Twin Brewing, Yhdysvallat. Imperial Stout, 12%. Pullo, 0.355l.

Ummikoilla onkin ollut pitkä tauko arvioiden rustaamisessa, mutta nyt otetaan sitten vahinkoa oikein kunnolla takaisin ja arvioidaan olut joka on yhtä vahva kuin kaksi tai peräti kolme olutta yhteensä! Eli kai tämä lasketaan sitten kolmeksi arvioksi?

Vahvalle stoutille ominaisesti täysin musta olut vaahtoaa hyvin niukasti kaatovaiheessa, eikä pysyväiskerrosta ole kuin ihan nimeksi vain. Öljymäisen paksu olut tuoksuu rapean paahtuneelta, hiiltyneen makealta, todella tumman leipäisältä, kahviselta, lakritsiselta… tuhdissa tuoksussa on kaikki hyvän imperialin elementit, eli mitenkään omaperäinen tuoksu ei ole, mutta erittäin hyvä.

Tuhtiakin tuhdimmassa maussa oikein mädän ylikypsä, yli-imelän saaristolaislimppumainen makeus iskee kitalakeen ensimmäisenä, johon ilmenee lakritsikastikemaista suolaisuutta. Tuhtia viinamaisuutta löytyy myös, mutta eipä yllätä kun voltteja on tusinan verran… kuten ei myöskään yllätä polttelu nielussa. Maku on hiukan aggressiivisempi kuin keskiverto-imperial stoutilla, mutta muuten I Love You:n maku on melko perinteinen jenkki-imperialin. Mutta kuten tuoksussa, ei tavanomaisuus maussakaan ole millään muotoa yhtä kuin huono tai tylsä, tässä tapauksessa päinvastoin: vaativa, päällekäyvä, täyteläinen ja makumaailmaltaan rikas jos nyt ei kovin omaperäinen I Love You With My Stout on vahva tyylinsä edustaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s