Bock Orange

fdec0c99902db465c4e0e33d3a101d11_640x640Wildwuchs Brauwerk, Saksa. Bock, 7.9%. Pullo, 0.33l.

Vanha viidakon sanonta toteaa että kakkonen on ykkönen, ja ainakin tyylinsä puolesta Foodistin olutkalenterin kakkosluukusta löytyi olut joka on reilusti mielenkiintoisempi kuin ensimmäisen luukun vaalea lager: Mandarina Bavaria -humalalla maustettu bock.

Kaatovaiheessa runsaasti vaahtoava olut on väriltään pronssinen, hiukan appelsiinicolamainen ja samea – onhan olut suodattamaton ja pastöroimaton. Pysyväiskerros vaahtoa on epätasainen, ohut ja kerrostuu lasin reunoille. Tuoksussa on hiven bockin maltaista leipäisyyttä, mutta enemmän toffeemaista makeutta ja hiven karkeampaa, nougatmaista pähkinää. Ei erityisen bockmainen tuoksu, mutta oikein hyvä.

Mausta löytyy joillekin bockeille tyypillistä ylikypsää hedelmäisyyttä sekä hiven hapanleipätaikinaa, ja kitalakeen jää toffeemaisen rasvainen tuntuma oluen jälkeen. Mandarina Bavaria -humala maistuu selkeästi, tuoden appelsiininkuorimaisen lisän makuun. Alkoholi tuntuu nielussa miellyttävänä lämpönä, ei poltteluna. Sinänsä ihan hyvä olut, mutta onko tämä vähän liian epäbockmainen? Käytetty humala tekee mausta kevyemmän kuin mitä bockille soisi.

Heikon ensimmäisen luukun jälkeen Bock Orange tarjoilee sitä mitä olutjoulukalenterilta odottaa, vaikkei laadullisesti ole ”ihan kivaa” parempi: tyyliltään ja/tai maultaan markettien perusvalikoimista poikkeavia pienpanimo-oluita. Bock Orange on ihan hauska tuttavuus, mutta ei kuitenkaan mitenkään erinomainen tai ikimuistettava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s