Berliner Berg Lager

berglagerBerliner Berg, Saksa. Vaalea lager, 5%. Pullo, 0.33l.

Se on taas se aika vuodesta – olutjoulukalenteriaika nimittäin! Tällä kertaa Ummikoilla on saksalaisen Foodistin kalenteri, joka lupasi tarjota 24 kappaletta saksalaisia pienpanimo- ja käsityöläisoluita. Pakko todeta, että vaalealla lagerilla aloittaminen ei ihan parasta ensivaikutelmaa anna…

Lasiin olut kaatuu lagerille tyypillisesti niukasti vaahdoten. Ylen hapokas olut ei kuitenkaan ole, eikä ihan läpinäkyväkään, joten olisiko ainakin suodattamaton? Väriltään Berliner Berg Lager on vaalean, kullansävyisen oranssinen. Tuoksu on hyvin peruslagermainen, jossa on kuitenkin ripaus hedelmää ja simaa. Raikas, kevyt ja tylsä.

Jos ulkoisesti Berliner Berg vaikuttaa uhkaavasti peruslagerilta, niin sitä se on myös maultaan. Kevyt, raikas ja tylsä: tyypillisen eurolagerin ohuen maun lisäksi tässä ei kyllä paljon muuta ole, ihan pientä hedelmäisyyttä ehkä. Kyllä tämä lapparin voittaa, mutta toisaalta esim. Auran lager on parempi.

Kalenteri alkaa siis jokseenkin vaatimattomissa merkeissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s