Hopfenstopfer Citra Ale & Bremer Keller Pils

mde

Hopfenstopfer: Höffner Brau, Saksa. American Pale Ale, 5.1%. Pullo, 0.33l.
Bremer: Union Brauerei, Saksa. Pilsner/Kellerbier, 4.9%. Pullo, 0.3l.

Takaisin Foodistin olutkalenterin pariin. Yllättäen, kaksi vaaleaa olutta: APA ja kellariolut – tai ”kellaripils”. OLEMME SUUNNATTOMAN YLLÄTTYNEITÄ!

Ulkoisesti melko samanlaiset oluet kaatuvat molemmat lasiin jonkin verran vaahdoten höttöistä, lyhytkestoista vaahtoa joka jättää pientä pitsinpoikasta lasin reunoille. Värimaailmakin on molemmissa samansuuntainen: samea ja olkinen, Hopfenstopferin ollessa aavistusta tummempi.

Bremerin tuoksusta löytää paljon rivipilsin ominaisuuksia: keveyttä, rapsakkuutta, aavistus huussia. Sinänsä ihan pätevä tuoksu, joskin hyvin epäomaperäinen. Hopfenstopfer taasen on hillityn ja tylsän humaloitu: Citra nyt ei ole ainakaan enää se kaikkein jännin humala, joten single hop Citra-olut ei ole kovin innostava tapaus nenämaailmassa.

Bremerin maku on tuoksun lailla melko tavanomaisen rivipilsin: rapsakan katkeroinen, kevyt ja mitäänsanomaton. Kyllähän tätä juo, mutta täysin kasvoton ja laadultaan korkeintaan keskinkertainen tapaus on kyseessä. Hopfenstopferin on helppo pistää paremmaksi: täyteläisen hedelmäinen, ehkä ripauksen trooppinenkin maku on mehuisa ja raikas, mutta kas, kovin epäomaperäinen. No, eipä tosiaan Citra-oluesta saa kovin omaperäistä, joten nenämaailman ohella makumaailmassakaan tämä ei ole kovin innostava tapaus, jos nyt kuitenkin monin verroin Bremeriä parempi.

Linja jatkuu, laatu mataa. Onneksi loppukin häämöttää jo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s