IPA Kolata

nor

Evil Twin Brewing, Yhdysvallat. Double IPA, 8%. Tölkki, 0,473l.

Tässäpä ärsyttävän kokoinen tölkki, 473ml eli yksi jenkki-pint. No, panimo sentään on hyvä joten annettakoon tyhmä koko anteeksi. Eli lisää pahaa kaksosta putkeen.

Mielenkiintoisia ainesosia sisältävä, tyylilajinsa sisällä vahva IPA Kolata kaatuu lasiin juuri lainkaan vaahtoamatta. Väriltään tämä laktoosia, ananasta ja kookosuutetta sisältävä olut on samean keltaisenoranssi; kun nyt on laktoosia seassa, niin väistämättä tulee mieleen notta ”maitoisa”. Tuoksusta löytyy helposti kaikkia edellä mainittuja ainesosia: kookosta, ananasta ja maitomaista makeutta. Piña coladaltahan tämä tuoksuu, eli varsin hyvältä jos nyt semmoisesta tykkää.

Maku ei ole eri maata tuoksun kanssa: ananasta ja kookosta löytyy paljon, mutta myös hiukan palmumaista terävyyttä. Tämä viimeinen ei ole ainakaan yksiselitteisesti hyvä asia; tämä saisi olla pehmpeämpi kuten inspiraationsa lähde piña colada. Terävyyden alta löytyy kyllä maitomaista makeutta, kun sitä jaksaa hetken hakea suullaan. Oluen lämmetessä maitomaisuus nousee esille ja terävyys vähenee, joten mikäli makeamman makukokemuksen haluaa, kannattaa IPA Kolatan antaa ihan suosiolla lämmettä vähän tavallista IPA-olutta enemmän.

Tavallaan maitomaisen makea, trooppisen hedelmäinen ja imelä IPA Kolata menee jopa ällön puolelle, muttei kuitenkaan liikaa. Vahvuus tekee tästä melko raskaan juoda, joten tämä voisi olla kesäisen hellepäivän jälkiruokaolut enemmän kuin vaikkapa rennon seurustelun terassiolut.

IPA Kolata on hiukan överi laktoosimaisessa makeudessaan ja trooppisuudessaan, eikä ehkä IPA ihan jokaisen makuun. Mikäli tavallisuudesta hiukan poikkeavat maut kuitenkin kutkuttavat, kannattaa tähän tutustua. Ei Evil Twinin parhaita, mutta panimolle tyypillisesti hiukan epätavallinen ja vähintäänkin mielenkiintoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s