Sour Bikini

nor

Evil Twin Brewing, Yhdysvallat. Sour ale, 3%. Tölkki, 0.33l.

Lisää juuri vanhaksi menneitä, lisää Evil Twiniä, lisää hapanolutta. Kaikkea lisää.

Lasiin Sour Bikini kaatuu niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole. Väriltään olut on ripauksen punaan häivähtävän oranssi, ja kohtalaisen samea. Tuoksu on reilun hapan, muttei etikkainen – tulee vähän mieleen jo mädäntymään kerennyt appelsiini. Härskin happamuuden alla on siis hedelmää. Aika, öh, jännä tuoksu. Ei ihan jokapojan tai -tytön tuoksu välttis, joskin se, ettei tuoksu ole myös etikkainen tekee tästä helpomman kuin joistain.

Hiukan yllättäen maussa happamuus ei ole ollenkaan yhtä päällekäyvää kuin tuoksussa, vaikka selkeää siinäkin on. Pikemminkin olut on kirpeä, eikä niinkään sitruksinen kuin kurkkumainen tai melonimainen. Sitruksisuuttakin löytyy, kuten myös kevyttä yrttimäisyyttä. Maku on oikeastaan aika kevyt, ja alkupuraisun jälkeen happamuus asettu hyvin helposti kestettävälle tasolle jopa sellaiselle, joka ei erityisemmin hapanoluista pidä. Pikemminkin tämä on kevyen raikas, mehudrinkkimäinen olut, josta löytyy tonicmaista karvautta.

Evil Twiniltä olemme tähän asti pääsääntöisesti maistaneet varsin kehuttavia oluita. Sour Bikini ei ole huono olut, mutta kaukana Evil Twinin kärjestä: jokin tässä vain tökkii hiukan. Ehkä se on se karvaus. Kevytsourina ihan OK tapaus, mutta löytyy niitä paljon parempiakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s