Keisari Stout

nor

Nokian Panimo, Suomi. Stout, 5.5%. Tölkki, 0.33l.

Eipäs ole vähään aikaan tullut arvioitua mitään Keisaria, lähinnä siksi ettei heiltä ole kaupan hyllyyn eksynyt mitään kovin mielenkiintoisia uutuuksia pitkään aikaan. Lähimarkettiin ilmestyvä uusi stout on kuitenkin sen verran kiinnostavaa, että päätimme ottaa arvioon. Tölkin kuvauksen perusteella tämä on irlantilaistyylinen stout, mutta Irish dry stoutiksi tämä lienee hiukan vahvanpuoleinen. Katsotaan mitä tulee.

Lasiin Keisarin stout kaatuu hyvin niukasti vaahdoten, eikä pysyväiskerrosta ole kuin nimeksi. Väriltään olut ei ole täysin musta, vaan tumman ruskea ja yllättävänkin läpinäkyvä – ohuen oloinen, siis. Tuoksu on kalsean kuiva, terävän paahteinen ja kahvinen. Hiukan maitomaista makeuttakin tuoksusta löytyy, mikä on ihan kiva piirre muuten melko tylsässä tuoksussa.

Ensipuraisusta asti on selvää, ettei Keisarin stout mikään kovin kunnianhimoinen olut ole, eikä sitä mainostettua irkkutyylisyyttäkään löydy. Hyvin tavanomainen markettistout tässä on kyseessä, jossa ohuenpuoleista runkoa paikkaa kalsea, terävä kuivuus. Jälkimaussa nousee esiin palaneen kumin makua. Markettistoutien saralla löytyy kuitenkin myös paljon, paljon heikompia esityksiä, joten ei Keisarin Stout missään nimessä tyylissään ja vahvuudessaan luokattoman huono ole. Ohuus ei käänny vetisyydeksi, mutta toivoisi että tuota ohuutta peitettäisiin muullakin kuin terävällä, ikävällä paahteisuudella – tuoksusta löytynyttä makeutta ei maussa ole lainkaan.

Keisarin Stout on melko lailla sitä mitä ennakkoon odotimmekin: jälleen yksi melko unohdettava markettistout muiden samanlaisten joukon jatkeeksi. Kyllä tätä voisi kuvitella juovansa toistekin, mutta vain jos lähikauppamme lopettaa Black Cab Stoutin ja Shepherd Neamen Double Stoutin myymisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s