Sour Wench Blackberry Ale

on

nor

Ballast Point Brewing Company, Yhdysvallat. Berliner Weisse, 7%. Pullo, 0.355l.

Ballast Point on tehnyt vaikutuksen ennen kaikkea vahvoilla tummillaan, jotka ovat modernien jenkkistoutien ja -porterin parempaa päätä, mutta myös Sculpin-sarjan IPA:t ovat olleet varsin onnistuneita. Katsotaanpa miten Yhdysvaltalaispanimo onnistuu hapanvehnäoluen saralla…

Ulkoiset seikat ainakin ovat kohtuu reilassa. Niukasti kaatovaiheessa vaahtoava, vailla pysyväiskerrosta oleva olut on väriltään nätin rusehtavanpunertava ja kirkas. Tuoksu on hapan, makea, karhunvatukkainen, mehuisa. Mitä enemmän tuoksuttelee, sen enemmän sokerinen makeus nousee esiin happamuuden kustannuksella. Miellyttävä tuoksu, mutta pistää vähän miettimään käykö sama maulle ja olisiko se hyvä vai huono asia.

Maku on tuoksuun nähden yllättävän vähän makea, mutta myös liiankin varovainen. Ohut ei ole oikea sana eikä vetinenkään, vaan maku on jotenkin etäinen, haudattu. Karhunvatukkaa ja kevyttä happamuutta löytyy kyllä, mutta ne tulevat jotenkin varovaisesti ja jälkijunassa. Nielussa tuntuu yllättävän paljon alkoholista polttelua, mikä on omituista kun olut ei kuitenkaan ylen vahva ole. Jotenkin maku antaa itsestään tylpän, teroittamattoman kuvan, keskenkasvuisen tai kesken jääneen. Pettymys.

Karhunvatukka-Sour Wench on olut joka jättää auttamatta kylmäksi. Tämä tuntuu enemmän harjoitelmalta kuin viimeistellyltä tuotteelta, sen verran haudattuja sekä tyylin että etiketissä ilmoitetun maun piirteet ovat. Korostuneemmilla ja rohkeammilla mauilla tämä voisi olla oikein oiva olut, mutta nyt ei ole tarpeeksi kehuja varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s